Σε δύσκολες συνθήκες έγινε η μεταφορά του νεκρού περιπατητή στην Αγ. Ρουμέλη (φώτο-βίντεο)

Petite Perle 300×250

Από την νεκροψία – νεκροτομή αναμένεται να εξακριβωθεί η αιτία θανάτου 

Μετά από δύο περίπου ώρες, στις 14:00,  το κλιμάκιο των πυροσβεστών από την Ανώπολη, με τον Διοικητή του Α.Τ. Χώρας Σφακίων  ολοκλήρωσαν την μεταφορά της σορού που βρέθηκε το πρωί στο μονοπάτι που συνδέει την Αγία Ρουμέλη με την Σούγια.

Μια μεταφορά που έγινε με πολύ δύσκολες συνθήκες καθώς μπορεί το σημείο όπου βρέθηκε ο νεκρός να ήταν μισή ώρα από την Αγ. Ρουμέλη, αλλά η θερμοκρασία στην περιοχή άγγιζε τους 38 – 40 βαθμούς Κελσίου.

Το τραγικό είναι πως οι συμμετέχοντες στην επιχείρηση  και η σορός του άντρα τοποθετημένη στο όχημα του Πυροσβεστικού κλιμακίου Ανώπολης, περιμένουν μέχρι τις 17:00 – 18:00 το απόγευμα προκειμένου να επιβιβαστούν στο πλοίο της γραμμής για την Χώρα Σφακίων.

Και αυτό γιατί το Λιμενικό στα Σφακιά δεν έχει στην διάθεσή του κάποιο σκάφος.

Υπενθυμίζεται πως τον νεκρό τουρίστα εντόπισε το πρωί ένα ζευγάρι τουριστών που ξεκίνησε από την Αγία Ρουμέλη περπατώντας στο μονοπάτι για την Σούγια. 

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ο θάνατός του πρέπει να έγινε τις τελευταίες δύο ημέρες και πιθανότατα, από έλλειψη νερού ή θερμοπληξία, ενώ μάλλον ταξίδευε μόνος του καθώς δεν είχε δηλωθεί κάποια εξαφάνιση.

Τόσο ο χρόνος όσο και η αιτία θανάτου θα εξακριβωθούν από την διενέργεια της ιατροδικαστικής εξέτασης.

Όμως είναι τελείως απαράδεκτο από την στιγμή κατά την οποία από την περασμένη εβδομάδα υπήρχαν προειδοποιήσεις για τον ακραίο καύσωνα, κάποιοι να μπορούν να περπατούν στα ορειβατικά μονοπάτια και μάλιστα σαν αυτό της Αγίας Ρουμέλης – Σούγια που στους σχετικούς οδηγούς αναφέρεται ως μια από τις δυσκολότερες διαδρομές του Ε4 στην Κρήτη.

Ένα μονοπάτι σχεδόν 20 χιλιομέτρων με εκτιμώμενο χρόνο διάσχισης 8 ωρών το οποίο σε συνθήκες όπως αυτές που υπάρχουν τώρα θα έπρεπε – με κάποιο τρόπο – να κλείνει (όπως γίνεται με το φαράγγι της Σαμαριάς) και να απαγορεύεται η πρόσβαση ειδικά των επισκεπτών.

flashnews.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ