Συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα στο Πολύδροσο – Ανοικτό κάλεσμα κατοίκων για να μπει STOP στην παρανομία (video)

Petite Perle 300×250

Το ατύχημα που έγινε πριν μερικές ημέρες όταν ένα όχημα με τέσσερις ανήλικους επιβαίνοντες καρφώθηκε σε αυλόπορτα αφού πρώτα είχε πάρει σβάρνα κολώνες φωτισμού και κάτι κολωνάκια, ήταν αναμενόμενο για τους κατοίκους του Πολύδροσου, που διαμένουν στον ποδηλατόδρομο.

Αυτή η ευθεία είναι γνωστό ότι είναι πιάτσα για κόντρες.
Πριν δύο χρόνια άλλο ένα όχημα, σχεδόν στο ίδιο σημείο, είχε εισβάλει μέσα στην αυλή σπιτιού που ήταν γεμάτη κόσμο. Και σε εκείνη την περίπτωση ο οδηγός ήταν ανήλικος.

Το τελευταίο περιστατικό που είδε το φως της δημοσιότητας, διότι γίνονται πολλά συμβάντα στην περιοχή, ξεχείλισε το ποτήρι της αγανάκτησης των κατοίκων που ζητούν να μπει ένα τέρμα σε αυτό το μαρτύριο που βιώνουν. Δηλώνουν ότι ζουν σε συνθήκες τρόμου που θέτουν σε κίνδυνο τη δική τους σωματική ακεραιότητα, των παιδιών τους και των ανήλικων που συμμετέχουν στις κόντρες.

Αυτός είναι ο λόγος που αναλαμβάνουν συλλογική δράση –πέρα από τις μεμονωμένες ενέργειές τους– απευθύνοντας ανοικτό κάλεσμα διαμαρτυρίας σήμερα Δευτέρα, στις 9:30 μ.μ.
Το ανοικτό κάλεσμα απευθύνεται σε όσους πολίτες ενδιαφέρονται για τον ποδηλατόδρομο και τις συνθήκες που βιώνουν με τις ταχύτητες, τις κόντρες κ.ά. Σύμφωνα με πληροφορίες θα γίνει ολιγόλεπτη διακοπή κυκλοφορίας στον ποδηλατόδρομο και έχουν προσκληθεί και φορείς της περιοχής και ο Δήμος.

«Να δράσουμε τώρα πριν θρηνήσουμε θύματα» λένε οι κάτοικοι της περιοχής.

Όπως επισημαίνουν στη "Φωνή του Μαλεβιζίου" είναι πολλά τα τροχαία ατυχήματα που γίνονται στο συγκεκριμένο δρόμο και αισθάνονται τον φόβο, όχι μόνο να τον διασχίσουν, αλλά και να κάτσουν ακόμα στις αυλές τους!

Κάνουν λόγο για ένα διαρκές μαρτύριο κυρίως κατά τους θερινούς μήνες.
Πριν δύο περίπου εβδομάδες νεαρός με μηχανάκι χτύπησε και τραυματίστηκε πολύ σοβαρά στο πόδι. Μέχρι σήμερα νοσηλεύεται στο νοσοκομείο με τις ευχές των κατοίκων να καταφέρει το παιδί να αναρρώσει.

Τρία STOP κι όμως…

Στο σημείο, έξω από τον παιδικό σταθμό υπάρχουν δύο stop. Ένα μεγάλο στη δεξιά πλευρά του δρόμου και ένα στην αριστερή, τα οποία τοποθετήθηκαν από τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου, Σταύρο Λουλαδάκη. Στην απέναντι πλευρά πάλι έχει stop. Κανείς όμως δεν σταματάει. Ούτε κόβουν έστω λίγο ταχύτητα…
Κατά τη διάρκεια του ρεπορτάζ είδαμε Ι.Χ. και μηχανάκια να διασχίζουν χωρίς έλεγχο το σταυροδρόμι, επιβεβαιώνοντας τα λόγια των κατοίκων που λένε ότι περνούν αλλά δεν σταματούν…

Μαρτυρίες κατοίκων

Ο Γ.Ι. είπε στην εφημερίδα, ότι στο σημείο δίνουν ραντεβού για κόντρες με μηχανάκια κυρίως ανήλικοι – μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, όχι μόνο από τη δική μας περιοχή, αλλά και από το Ηράκλειο. Οι μισοί είναι αναβάτες και οι υπόλοιποι θεατές.

Όσοι δε συμμετέχουν αφήνουν τα οχήματά τους πάνω στον δρόμο. Μερικές φορές κόβουν το ένα ρεύμα.
Οι κόντρες που διεξάγονται δεν θέτουν μόνο σε κίνδυνο τους οδηγούς και τους θεατές, αλλά και τους περαστικούς και τους ίδιους τους κατοίκους.

Κάθε βράδυ η περιοχή είναι ένα ρίσκο. Αν και ελάχιστα μέτρα από τον κεντρικό της Αμμουδάρας φοβούνται να διασχίσουν με τα πόδια την περιοχή.

Δεν είναι λίγες οι φορές που οι ίδιοι έχουν προλάβει περιστατικά προσπαθώντας να συνετίσουν τους ανήλικους, αλλά μάταια. Άλλες πάλι φορές όταν έχουν κάνει επίπληξη βρίσκουν και τον μπελά τους.
Επιπλέον θέτουν κι άλλο ένα σοβαρό ζήτημα αυτό της ηχορύπανσης. Είναι όλοι εργαζόμενοι, έχουν μικρά παιδιά και από τον θόρυβο δεν μπορούν να κλείσουν μάτι, όλη τη νύχτα.

Ο ίδιος που έχει ενημερώσει εγγράφως τη δημοτική Αρχή, καλεί τους φορείς σε συνεργασία με την τοπική ΕΛ.ΑΣ., να βρουν μια λύση για να μην θρηνήσουμε θύματα.

Βλέπουν τον φάρο και εξαφανίζονται

Η Αστυνομία, όπως τονίζουν οι κάτοικοι, περνάει από το σημείο.
Πρόσφατα, όπως αναφέρουν, δύο αυτοκίνητα έκαναν κόντρες ξεκινώντας από το ύψος του Παιδικού Σταθμού.
Διασχίζοντας τον δρόμο προς Αμμουδάρα τους περίμενε το περιπολικό και τους έκανε "τσακωτούς".
Η εμφάνιση όμως των ανδρών του Α.Τ. Μαλεβιζίου δεν σταματάει τους νεαρούς δικύκλων που μόλις αντικρύσουν τον φάρο χάνονται στα γύρω στενά.

Πολλές φορές κρύβουν τα μηχανάκια.
Μόλις φύγει η Αστυνομία… αρχίζουν ξανά και το σκηνικό επαναλαμβάνεται.
Τα μηχανάκια πειραγμένα και ο θόρυβος εκκωφαντικός. Τα μαρσαρίσματα ξεκινούν, μαζί τους οι κόντρες και οι σούζες.
Την ώρα του ρεπορτάζ δυο νεαροί και άλλοι τρεις σε άλλη παρέα πήγαιναν πάνω-κάτω.
Έφταναν στο τέρμα του δρόμου και έστριβαν για Αμμουδάρα. Άλλες φορές πάλι πήγαν προς την πλατεία του Πολύδροσου.

Το ραντεβού είχε δοθεί από την προηγούμενη.
Όπως μας είπαν τα παιδιά ήρθαν για να… "ξεκαπνίσουν" τα μηχανάκια…
Με το παπί στη μία ρόδα οι νεαροί του Πολύδροσου ξεκινούν τη δράση τους περίπου στις 11 το βράδυ.
Την ώρα που υπάρχουν ακόμη οικογένειες στους δρόμους και αρκετοί περιπατητές.

"Ανάλογα τα… κέφια τους", όπως μας είπαν, μπορεί να κρατήσει και μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.
Κάποια στιγμή σταματούν και ξεκουράζονται στα παγκάκια. Το ρολόι δείχνει 3 τα ξημερώματα… Οι νεαροί βάζουν τα φορητά ηχεία στη διαπασών και συνεχίζουν ανενόχλητοι τη διασκέδασή τους.

Κάτοικοι βγαίνουν στα μπαλκόνια και φωνάζουν.
Μάταια… Άλλες φορές θα κλείσουν τη μουσική, άλλες θα μεταφερθούν το παρακάτω παγκάκι και άλλες θα φύγουν με το γκάζι τέρμα και τις στροφές στο κόκκινο… Όπως και τα νεύρα των κατοίκων…

Ακόμα και πάνω στο αυτοκίνητο!

Άλλη μαρτυρία ανέφερε:
«Και τα μηχανάκια και τα αυτοκίνητα παίζουν κρυφτούλι με την αστυνομία. Μόλις φθάνει το περιπολικό φωνάζουν και όλοι εξαφανίζονται.
Πριν μερικές ημέρες πέρασε ένα όχημα δυο φορές. Την πρώτη ένα παιδί καθότανε μπροστά στο καπό ενώ το αυτοκίνητο εκινείτο και τη δεύτερη φορά πάνω στον ουρανό του αυτοκινήτου».

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ