Δόθηκε λύση στο Πολύδροσο – Αλλαγές στον ποδηλατόδρομο έως 15 Αυγούστου (video-φωτ.)

Petite Perle 300×250

Ρεπορτάζ: Λίτσα Τσαντηράκη

Απέδωσε καρπούς η συγκέντρωση διαμαρτυρίας από κατοίκους και φορείς χθες βράδυ στο Πολύδροσο.

Οι κάτοικοι μέρες νωρίτερα είχαν εξαγγείλει ανοικτό κάλεσμα στο οποίο δεν ανταποκρίθηκε μεγάλη μερίδα κόσμου, όμως όσοι πήγαν ήταν αποφασισμένοι να δοθούν επιτόπου λύσεις, αλλιώς όπως είπαν ήταν έτοιμοι για διαρκείας κλείσιμο του δρόμου.

Μάλιστα, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Πολύδροσου στην κάμερα της Φωνής του Μαλεβιζίου είπε ότι "η επόμενη κίνηση είναι να κλειστεί ο δρόμος".

Στο σημείο της συγκέντρωσης βρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Μαλεβιζίου, Γιώργος Πετούσης, ο πρόεδρος της Κοινότητας Γαζίου, Βαγγέλης Παρασύρης, ο αντιπρόεδρος, Γιάννης Άσπρης και ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Πολύδροσου, Σταύρος Λουλαδάκης.

Οι κάτοικοι επεσήμαναν αρκετές φορές ότι έχουν γίνει οι ίδιοι "θύματα" ενός δρόμου 550 μέτρων. Εξέφρασαν τις ανησυχίες τους για τους ανήλικους αναβάτες δίκυκλων και για την ταχύτητα που αναπτύσσουν, αλλά και τις φοβίες τους για τη δική τους σωματική ακεραιότητα.

"Φέρτε μας ένα τρακτέρ να τον οργώσουμε" είπαν αγανακτισμένοι αφού τα τελευταία 7 χρόνια προσπαθούν να βρουν λύση για τον δρόμο, "είναι θαύμα που ακόμη δεν έχουμε θρηνήσει θύματα"…

Επίσης, ενημέρωσαν τους άνδρες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ότι εκτός του ότι φοβούνται να βγουν από τα σπίτια τους, να κάτσουν στις αυλές τους, δεν μπορούν ούτε να κοιμηθούν, αφού μετά τις κόντρες ξεκινούν τα πάρτι με τη μουσική στη διαπασών.

Σύμφωνος με όσα κατήγγειλαν οι κάτοικοι παρουσιάστηκε ο αντιδήμαρχος της Τεχνικής Υπηρεσίας, ο οποίος είχε έτοιμη τη μελέτη για την περιοχή.

Ο κ. Πετούσης είπε ότι θα μπουν σήματα, όριο ταχύτητας 30 χιλιομέτρων και σαμαράκια μέχρι τις 15 Αυγούστου.

Ο πρόεδρος της Κοινότητας Γαζίου, Βαγγέλης Παρασύρης, σε δηλώσεις του στη Φωνή του Μαλεβιζίου, μίλησε για τα δίκαια αιτήματα των κατοίκων και επεσήμανε ότι με τη νέα μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Μαλεβιζίου θα διευθετηθεί η ασφάλεια των κατοίκων της περιοχής.

Να σημειώσουμε, τέλος, ότι οι κάτοικοι σε αυτό το σημείο θέλουν να ευχαριστήσουν τους άνδρες Α.Τ. Μαλεβιζίου για τη διακοπή και τη ρύθμιση της κυκλοφορίας όση ώρα διήρκησε η συγκέντρωση.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ