Η ανάγκη ενίσχυσης των Δ.Ο.Υ. με προσωπικό, στη Βουλή από τον Χάρη Μαμουλάκη

Petite Perle 300×250

Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών με τη συνυπογραφή 34 ακόμα Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Το ζήτημα της υποστελέχωσης των Δ.Ο.Υ. και την ταλαιπωρία που υφίστανται οι συναλλασσόμενοι, αναδεικνύει με Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βουλευτής Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης με τη συνυπογραφή 34 ακόμα Βουλευτών.

«Το πρόβλημα της υποστελέχωσης των Δ.Ο.Υ. όλης της χώρας επιδεινώνεται διαρκώς» αναφέρει σε δήλωσή του ο Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας: «Με δεδομένο και το ότι τουλάχιστον το 20% του προσωπικού των Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών έχει θεμελιώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης, αν δεν ληφθεί εγκαίρως μέριμνα από την πλευρά της Πολιτείας, πολύ σύντομα η κατάσταση θα είναι εκτός ελέγχου».

Όπως επισημαίνεται στην Ερώτηση, ο τεράστιος φόρτος εργασίας των Δ.Ο.Υ., σε συνδυασμό με την πανδημία που θέτει περιορισμούς στα άτομα όπου μπορούν να εισέλθουν και να εξυπηρετηθούν στα κατά τόπους καταστήματα της χώρας, δημιουργεί σειρά προβλημάτων σε εργαζόμενους και πολίτες. Χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί, είναι και το γεγονός ότι για υποθέσεις οι οποίες θα έπρεπε να ολοκληρώνονται εντός λίγων εργάσιμων ημερών και να εξυπηρετούνται οι φορολογούμενοι χωρίς καθυστερήσεις και ταλαιπωρία, απαιτούνται ακόμα και μήνες.

Γι' αυτό και ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός, εάν προτίθεται να ενισχύσει τις Δ.Ο.Υ. με προσωπικό, καθώς και σε ποιες άλλες ενέργειες προτίθεται να προβεί, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες ανάγκες των Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον κ. Υπουργό Οικονομικών

Θέμα: «Άμεση ανάγκη ενίσχυσης των Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών (Δ.Ο.Υ.)  με προσωπικό».

Έντονο είναι το πρόβλημα της υπο-στελέχωσης των Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών ολόκληρης της χώρας. Ο τεράστιος φόρτος εργασίας των Δ.Ο.Υ., σε συνδυασμό με την πανδημία όπου θέτει περιορισμούς στα άτομα όπου μπορούν να εισέλθουν και να εξυπηρετηθούν στα κατά τόπους καταστήματα της χώρας,  δημιουργεί προβλήματα σε εργαζόμενους, υπαλλήλους και πολίτες.

Συγκεκριμένα, η Δ.Ο.Υ. Ηρακλείου, η οποία εδρεύει σε περιοχή εντός του Δήμου Ηρακλείου, καλύπτει τις ανάγκες ολόκληρου του Νομού και εξυπηρετεί καθημερινά εκατοντάδες πολίτες, επαγγελματίες και επιχειρηματίες. Το τοπικό κατάστημα της συγκεκριμένης Δ.Ο.Υ., καλείται να διεκπεραιώνει τις υποθέσεις του μεγαλύτερου Νομού της Κρήτης, αντιμετωπίζοντας όμως πολλά και σημαντικά προβλήματα εξαιτίας της υπο-στελέχωσής του. Είναι χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί, το γεγονός ότι για υποθέσεις οι οποίες θα έπρεπε να ολοκληρώνονται εντός λίγων εργάσιμων ημερών και να εξυπηρετούνται οι φορολογούμενοι χωρίς καθυστερήσεις και ταλαιπωρία, απαιτούνται ακόμα και μήνες για την διεκπεραίωση τους.

Τα παραπάνω, γίνονται περισσότερο αντιληπτά αν αναλογιστεί κανείς ότι περισσότεροι από 200.000 φορολογούμενοι ανήκουν στη Δ.Ο.Υ. Ηρακλείου μετά τη συγχώνευση και το κλείσιμο των Δ.Ο.Υ. Α' & Β' Ηρακλείου, Αρκαλοχωρίου, Καστελίου Πεδιάδας, Λιμένος Χερσονήσου, Μοιρών, Τυμπακίου. Επίσης, με το να καλύπτει η μια και μοναδική ΔΟΥ τις ανάγκες ολόκληρου του Νομού Ηρακλείου, αρκετοί συμπολίτες μας χρειάζεται να μετακινηθούν ακόμα και πάνω από 100 χλμ. προκειμένου να εξυπηρετηθούν.

Επειδή, οι ανάγκες της συγκεκριμένης υπηρεσίας αυξάνονται ραγδαία.

Επειδή, λόγω πανδημίας, έχουν αυξηθεί οι υποχρεώσεις των πολιτών και η εξυπηρέτηση τους καθυστερεί με κίνδυνο να τους καταλογιστούν ευθύνες.

Επειδή, τουλάχιστον το 20% του προσωπικού των Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών έχει θεμελιώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης.

Ερωτάται ο αρμόδιος κ. Υπουργός:

  1. Προτίθεται να ενισχύσει τις Δ.Ο.Υ. ολόκληρης της χώρας με προσωπικό;
  2. Σε ποιες άλλες ενέργειες προτίθεται να προβεί προκειμένου να αντιμετωπίσει τις αυξημένες ανάγκες των Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών;

Οι Ερωτώντες Βουλευτές

Μαμουλάκης Χάρης

Αλεξιάδης Τρύφων

Αναγνωστοπούλου Σία

Αραχωβίτης Σταύρος

Αυγέρη Δώρα

Αυλωνίτης Αλέξανδρος-Χρήστος

Βαρδάκης Σωκράτης

Βαρεμένος Γιώργος

Βέττα Καλλιόπη

Ζεϊμπέκ Χουσεϊν

Ηγουμενίδης Νίκος

Θραψανιώτης Μανόλης

Καλαματιανός Διονύσης

Κασιμάτη Νίνα

Καφαντάρη Χαρά

Μάλαμα Κυριακή

  Μάρκου Κώστας   

Μεϊκόπουλος Αλέξανδρος

Μιχαηλίδης Ανδρέας

Μπαλάφας Γιάννης

Μπάρκας Κώστας

Μωραϊτης Θάνος

Νοτοπούλου Κατερίνα

Πέρκα Πέτη

Πούλου Γιώτα

Ραγκούσης Γιάννης

Σαρακιώτης Γιάννης

Σκουρολιάκος Πάνος

Σκούφα Μπέττυ

Συρμαλένιος Νίκος

Φάμελλος Σωκράτης

Χαρίτου Δημήτρης

Χατζηγιαννάκης Μίλτος

Χρηστίδου Ραλλία

Ψυχογιός Γιώργος

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ