Αυστρία: Προσγειώθηκε στη Βιέννη το αεροπλάνο με τη Λευκορωσίδα σπρίντερ

Petite Perle 300×250

Ένα μαύρο όχημα, με το διακριτικό σήμα VIP, το οποίο ακολουθούσαν δύο περιπολικά, περίμενε την 24χρονη αθλήτρια για να τη συνοδεύσει μακριά από τα βλέμματα, την ώρα που πολλά ΜΜΕ ήταν παρόντα στο σημείο.

Το αεροπλάνο που μετέφερε τη Λευκορωσίδα σπρίντερ Κριστίνα Τσιμανούσκαϊα, η οποία αρνήθηκε να επιστρέψει στη χώρα της λόγω φόβων για την ασφάλειά της, προσγειώθηκε σήμερα στο αεροδρόμιο της Βιέννης, σε μια πρώτη στάση στον δρόμο της για την Πολωνία, η οποία της χορήγησε ανθρωπιστική βίζα.

Το αεροσκάφος της Austrian Airlines, που απογειώθηκε νωρίτερα από το Τόκιο, προσγειώθηκε λίγο μετά τις 15.00 τοπική ώρα (16.00 ώρα Ελλάδας), μετέδωσε ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Ένα μαύρο όχημα, με το διακριτικό σήμα VIP, το οποίο ακολουθούσαν δύο περιπολικά, περίμενε την 24χρονη αθλήτρια για να τη συνοδεύσει μακριά από τα βλέμματα, την ώρα που πολλά ΜΜΕ ήταν παρόντα στο σημείο.

Η 24χρονη επρόκειτο αρχικά να ταξιδέψει με απευθείας πτήση από το Τόκιο στη Βαρσοβία της πολωνικής εταιρείας LOT. Όμως, άλλαξε δρομολόγιο την τελευταία στιγμή.

«Σύμφωνα με τις πληροφορίες που διαθέτουμε, προβλέπεται πως θα φύγει απόψε για τη Βαρσοβία», έπειτα από τη σύντομη στάση στην Αυστρία, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών της Αυστρίας.

Την ίδια ώρα, ένας Αυστριακός αξιωματούχος επιβεβαίωσε, μετά τη συνάντηση που είχε με την Τσιμανούσκαϊα στο αεροδρόμιο, πως η 24χρονη θα πετάξει για τη Βαρσοβία αργότερα σήμερα.

«Είναι ασφαλής και τα πάει καλά δεδομένων των συνθηκών», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Μάγκνους Μπρούνερ, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος της Αυστρίας.

«Είναι κουρασμένη, είχαμε, όμως, μια καλή συνομιλία. Λέει πως ανησυχεί για το τι θα συμβεί μετά».

Η αθλήτρια είχε καταγγείλει την Κυριακή το βράδυ ότι διέφυγε από έναν αναγκαστικό επαναπατρισμό στη Λευκορωσία, λίγες ημέρες αφότου επέκρινε ανοικτά την Αθλητική Ομοσπονδία της χώρας της, εν μέσω των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.

Την ίδια ώρα, η πολωνική κυβέρνηση ανέφερε σήμερα πως χορήγησε ανθρωπιστική βίζα στον σύζυγο της σπρίντερ, η οποία έχει ήδη λάβει μια τέτοια θεώρηση εισόδου.

«Μπορώ να προσθέσω ότι αυτήν τη στιγμή ο σύζυγος της κυρίας Τσιμανούσκαϊα έλαβε επίσης ανθρωπιστική βίζα από την Πολωνία», είπε στον Τύπο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Πιότρ Μίλερ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ