Προληπτική απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και εκδρομέων στο δάσος-καταφύγιο της Κέρης

Petite Perle 300×250

Με απόφαση Αντιπεριφερειάρχη

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, θέτει σε ισχύ την εφαρμογή του μέτρου της απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων καθ 'όλη τη διάρκεια του 24ωρου ( από 00:00  έως και 24:00 ) για τις ημέρες εκείνες της αντιπυρικής περιόδου 2021  που ο «Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς» της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας  είναι κατηγορίας κινδύνου 4 (πολύ υψηλός) και άνω, στα δασικά οικοσυστήματα υψηλής προστασίας που ευρίσκονται σε περιοχές υψηλής επικινδυνότητας για την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών (ευπαθείς περιοχές) της Π.Ε Ηρακλείου :

  1. Σύμης , Δήμου Βιάννου
  2. Ρούβα-Ζαρού, Δήμου Γόρτυνας και Δήμου Φαιστού
  3. Κέρης, Δήμου Μαλεβιζίου, 
  4. Φουρνί, Δήμου Αρχανών – Αστερουσίων 
  5. Γιούχτα, Δήμου Αρχανών – Αστερουσίων

Τα όρια των παραπάνω περιοχών στις οποίες ισχύει το μέτρο της απαγόρευσης, απεικονίζονται σε σχετικούς  χάρτες  που συντάχθηκαν σε συνεργασία με την Δ-νση Δασών Ν. Ηρακλείου και συνοδεύουν την παρούσα απόφαση. 


Της απαγόρευσης εξαιρούνται τα οχήματα και το προσωπικό των κρατικών υπηρεσιών και των Ο.Τ.Α που εποπτεύουν την απαγόρευση κυκλοφορίας ή  ασχολούνται με τη συντήρηση- καθαρισμό ή λοιπές εργασίες των παραπάνω αναφερόμενων περιοχών καθώς και τα μέλη των εθελοντικών οργανώσεων που αποδεδειγμένα και μετά από σχετική συνεννόηση με την πυροσβεστική υπηρεσία, εκτελούν χρέη επιτήρησης δασικών οικοσυστημάτων κατά την αντιπυρική περίοδο.

Οι Δήμοι τους οποίους αφορά η παρούσα απόφαση, παρακαλούνται όπως για την εύρυθμη εφαρμογή του μέτρου και την καλύτερη ενημέρωση των πολιτών, να τοποθετήσουν ενημερωτικές πινακίδες στα σημεία εισόδου των παραπάνω περιοχών. 


Η Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Ηρακλείου παρακαλείται όπως ενημερώσει αρμοδίως τα κατά τόπους πυροσβεστικά κλιμάκια καθώς και τα μέλη των μικτών περιπόλων.
Η εφαρμογή του μέτρου ανατίθεται στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου , η οποία παρακαλείται όπως ενημερώσει τα κατά τόπους  αστυνομικά τμήματα και σταθμούς καθώς και το επιτελείο ημέρας.

Η απόφαση αυτή θα έχει ισχύ από την υπογραφή της και για όλη την διάρκεια της αντιπυρική περιόδου 2021, δηλαδή ως και 31 Οκτωβρίου 2021, ή και περαιτέρω εφόσον παραταθεί η διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου με απόφαση των αρμοδίων οργάνων.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ