ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου: Να γίνει άμεσα έλεγχος καταλληλότητας στις σχολικές μονάδες του Δήμου Μινώα Πεδιάδας

Petite Perle 300×250

Κοινοβουλευτική παρέμβαση για τον άμεσο έλεγχο καταλληλότητας των σχολικών μονάδων του Δήμου Μινώα Πεδιάδος πραγματοποίησαν οι βουλευτές Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Βαρδάκης, Νίκος Ηγουμενίδης, Χάρης Μαμουλάκης και  ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών, Νίκος Παππάς, καταθέτοντας σχετική ερώτηση προς τον  Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών.

 Μετά τον πρόσφατο σεισμό του Σαββάτου 24 Ιουλίου, έντασης 4,8 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ, με επίκεντρο την περιοχή του Αρκαλοχωρίου, κτίρια και εγκαταστάσεις στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας, του Νομού Ηρακλείου, υπέστησαν ζημιές.

Οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου, πραγματοποίησαν αυτοψία σε κτίρια που επλήγησαν και ακολούθως κατέφτασε κλιμάκιο του Υπουργείου Υποδομών, καθυστερημένα, μετά από παρεμβάσεις μας, για τον απαιτούμενο έλεγχο σε δημόσια και ιδιωτικά κτίρια, με σκοπό τον χαρακτηρισμό τους (σήμανση), σε όσα από αυτά απαιτείται. Κάποια από τα κτίρια στα οποία εντοπίστηκαν ζημιές είναι σχολικές μονάδες.

Σύμφωνα με επιστολή του  ΔήμουΜινώα Πεδιάδας, με την ολοκλήρωση της αυτοψίας διαπιστώθηκαν επιφανειακές ζημιές σε τέσσερις(4) σχολικές μονάδες.

Βάσει του θεσμικού πλαισίου (άρθρο 132 του Ν 4199/2013) μετά την εκδήλωση σεισμού η Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. είναι αρμόδια για τη διενέργεια αυτοψιών κτιρίων και εγκαταστάσεων  υποδομών παιδείας, την αποστολή μονάδων ελαφράς προκατασκευής για προσωρινή μετεγκατάσταση σχολικών μονάδων εφόσον απαιτείται, τη μελέτη και αποκατάσταση ζημιών που προκλήθηκαν από σεισμό σε κτίρια και εγκαταστάσεις υποδομών παιδείας.

Δεδομένης και της έναρξης της σχολικής χρονιάς,  σε λιγότερο από ένα μήνα, οι βουλευτές ζητούν διευκρινίσεις από  τον αρμόδιο Υπουργό για το πότε θα σταλεί αρμόδιο κλιμάκιο της Κτιριακών Υποδομών Α.Ε., προκειμένου να διαπιστωθεί η καταλληλότητα ή μη των σχολικών μονάδων.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ