Φωτιά στην Αρχαία Ολυμπία: Μάχη με πύρινο μέτωπο στην περιοχή Χελιδόνι, δόθηκε εντολή εκκένωσης

Petite Perle 300×250

Συνεχείς οι αναζωπυρώσεις στην  περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας – «Ασπίδα» για να μην φτάσει η φωτιά στον αρχαιολογικό χώρο – Εκτάκτως στην Ηλεία ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Εξαιρετικά δύσκολη παραμένει η κατάσταση στην Αρχαία Ολυμπία, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν μάχη με τις αναζοπυρώσεις και τα πύρινα μέτωπα. 

«Συνεχίζουν να επιχειρούν στην περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας οι εναέριες και επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, ώστε να αντιμετωπίζουν άμεσα τις όποιες αναζωπυρώσεις μπορεί να σημειωθούν», ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι «έχει δοθεί ιδιαίτερο βάρος και στο πύρινο μέτωπο στην περιοχή Χελιδόνι, ώστε να μην κινδυνεύσει η κοινότητα, ενώ έχει δοθεί εντολή από την Πυροσβεστική να γίνει προληπτική εκκένωση».

Μάλιστα, όπως τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Γιαννόπουλος, «η φωτιά βρίσκεται σε μία χαράδρα, αλλά υπάρχει ο κίνδυνος να κατευθυνθεί σε μία διπλανή δασώδη περιοχή και να απειλήσει την κοινότητα Κρυονέρι».

Νωρίτερα σημειώθηκε μεγάλη αναζωπύρωση και δημιουργήθηκε ένα μέτωπο που κατευθυνόταν προς τις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, ωστόσο η κατάσταση αντιμετωπίστηκε επιτυχώς.

«Συνεχίζουν να επιχειρούν στην περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας οι εναέριες και επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, ώστε να αντιμετωπίζουν άμεσα τις όποιες αναζωπυρώσεις μπορεί να σημειωθούν», ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ