Στο έλεος της φωτιάς η Εύβοια: Καίγονται τα πρώτα σπίτια στη Λίμνη-Δραματικές εικόνες

Petite Perle 300×250

Οι φλόγες έχουν φτάσει στα σπίτια της Λίμνης και οι κάτοικοι μπαίνουν στα καράβια για να αναχωρήσουν προς την Αιδηψού. Ήδη οι φλόγες προκαλούν ζημιές στα πρώτα σπίτια με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να τρέχουν να προλάβουν.

Λίγο δυτικότερα στις Ροβιές οι φλόγες πέρασαν τον δρόμο επιστρέφοντας και πάλι από το βουνό και συνεχίζουν την καταστροφική τους πορεία.

limni-vrady-ekkenosi-2

Στις 19:24 δόθηκε εντολή από το 112 για εκκένωση της Λίμνης Ευβοίας. «Αν βρίσκεστε στη Λίμνη Ευβοίας, εκκενώστε τώρα προς Λιμένα Λίμνης και Ferry Boat» γράφει το μήνυμα στους κατοίκους της περιοχής.

Δείτε βίντεο από την εκκένωση στη Λίμνη Ευβοίας

Δείτε τις δραματικές εικόνες διάσωσης των κατοίκων με φέρι μπότ από τη Λίμνη Ευβοίας

Οι κάτοικοι, όπως αναφέρει το evima, κάτοικοι και επισκέπτες απιχαιρέτησαν με δάκρυα στα μάτι τη Λίμνη. Ανθρωποι κάθε ηλικίας βρέθηκαν στο λιμάνι της Λίμνης όπου μεταφέρθηκαν με ferry boat στα Λουτρά Αιδηψού. Ο δήμαρχος Γιώργος Τσαπουρνιώτης εμφανώς συγκινημένος ευχαρίστησε τους εθελοντές πυροσβέστες που βοήθησαν ηλικιωμένους και παιδιά να μεταφερθούν στο λιμάνι.

limni-ekkenosi2
limni-vrady-ekkenosi-4
limni-vrady-ekkenosi-5
limni-ferry-ekkenosi1
limni-ekkenosi3

Στο δήμο Ιστιαίας Αιδηψού ήδη εκκενώθηκε η Τσαπουρνιά και η φωτιά ξαναφτάνει στην Κοκκινομηλιά.

Παράλληλα σύμφωνα με ανακοίνωση του δημάρχου Ιστιαίας Αιδηψού Γιάννη Κοντζία δημιουργείται μία αντιπυρική ζώνη αυτή την ώρα από Σήμια- Κυπαρίσσι -Βουτά. Παράλληλα ανοίγουν και αντιπυρικές ζώνες στο Ψαροπούλι.

iefimerida.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ