Αυστραλία- Covid-19: Νέο ρεκόρ κρουσμάτων στο Σίδνεϊ

Petite Perle 300×250

Η πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας, η πιο πολυπληθής στην Αυστραλία, ανακοίνωσε σήμερα νέο ρεκόρ κρουσμάτων το προηγούμενο 24ωρο, ενώ στη Μελβούρνη οι αρχές προσπαθούν να εντοπίσουν την προέλευση της νέας εστίας της επιδημίας.

Την ώρα που ισχύει lockdown στις τρεις μεγαλύτερες πόλεις της Αυστραλίας -το Σίδνεϊ, τη Μελβούρνη και το Μπρίσμπεϊν– η Νέα Νότια Ουαλία κατέγραψε για τρίτη συνεχή ημέρα αριθμό ρεκόρ νέων κρουσμάτων, 319, και πέντε θανάτους.

Μπροστά στην έξαρση των μολύνσεων που εξαπλώνονται στα προάστια του Σίδνεϊ, τη μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας η οποία εισέρχεται στην έβδομη εβδομάδα lockdown, ο υπουργός Υγείας της Νέας Nότιας Ουαλίας Μπραντ Χάζαρντ εξέφρασε την οργή του που πολλοί άνθρωποι αγνοούν τα περιοριστικά μέτρα και ζήτησε από τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους.

" Είναι το πιο σημαντικό πράγμα που μπορείτε να κάνετε για όλους εμάς και για εσάς, ώστε να καταφέρουμε να νικήσουμε αυτό το παραλλαγμένο στέλεχος Δέλτα του κορονοϊού που εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο", υπογράμμισε ο Χάζαρντ.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι σε lockdown μπαίνει η πόλη Άρμιντεϊξ, που απέχει περίπου έξι ώρες με το αυτοκίνητο βόρειοδυτικά του Σϊδνεϊ.

Πλέον το 60% των Αυστραλών ζει υπό καθεστώς lockdown.

Στην πολιτεία της Βικτόρια, πρωτεύουσα της οποίας είναι η Μελβούρνη που έχει εισέλθει στην έκτη εβδομάδα lockdown, οι αρχές προσπαθούν να εντοπίσουν την πηγή εστιών της επιδημίας, μετά την ανακοίνωση 29 νέων κρουσμάτων.

" Δεν γνωρίζουμε από πού ξεκίνησαν αυτές οι εστίες", δήλωσε ο πρωθυπουργός της πολιτείας Νταν Άντριους.

Και την ώρα που το Μπρίσμπεϊν ετοιμάζεται να άρει τα περιοριστικά μέτρα αύριο Κυριακή, οι υγειονομικές αρχές ζήτησαν από τους κάτοικους να συνεχίσουν να είναι προσεκτικοί.

Αν και αρχικά η Αυστραλία είχε γλιτώσει από την πανδημία covid-19, πλέον είναι αντιμέτωπη με μια μεγάλη έξαρση των κρουσμάτων, λόγω κυρίως του παραλλαγμένου στελέχους Δέλτα του κορονοϊού.

Πλέον πολλοί συμφωνούν ότι ο εμβολιασμός κατά της covid-19 είναι η μόνη διέξοδος από την υγειονομική κρίση, όμως μέχρι στιγμής μόλις το 20% των περίπου 25 εκατομμυρίων Αυστραλών έχει εμβολιαστεί πλήρως, κυρίως λόγω καθυστερήσεων στην προμήθεια εμβολίων.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ