Super Cup Αγγλίας, Λέστερ-Μάντσεστερ Σίτι: Για το πρώτο τρόπαιο της σεζόν

Petite Perle 300×250

Η κυπελλούχος Λέστερ και η πρωταθλήτρια Μάντσεστερ Σίτι διεκδικούν το πρώτο τρόπαιο της νέας περιόδου, το Community Shield στο Wembley (19:15 Cosmote Sport 1)

Το πρώτο επίσημο ματς πριν τη σέντρα της Πρέμιερ Λιγκ ήταν πάντα ο τελικός του Σούπερ Καπ ή Community Shield, ανάμεσα στην πρωταθλήτρια και την Κυπελλούχο

Όσοι έχουν παρακολουθήσει την σταθερή πορεία της Λέστερ από την εποχή που πήρε τον τίτλο, σε κανένας δεν έκανε εντύπωση το Κύπελλο που κατέκτησε πέρσι, παρότι πολλοί έχουν πιστέψει πως η "χρυσή γενιά" της ομάδας έχει προσφέρει το μάξιμουμ. Οι "αλεπούδες" του Μπρένταν Ρότζερς συνεχίζουν να παίζουν σε υψηλό επίπεδο και να κοντράρουν τους κορυφαίους και το ίδιο θα ψάξουν να κάνουν και στον τελικό του Σούπερ Καπ.

Αξίζει να σημειωθεί, πως πέρυσι, η Λέστερ νίκησε τη Σίτι με ένα επικό 5-2.

Πιθανή εντεκάδα: Σμάιχελ, Περέιρα, Εντίντι, Σογιούντσου, Μπέρτραντ, Ολμπράιτον, Τίλεμανς, Σουμαρέ, Μπαρνς, Ιενάτσο, Βάρντι

Η Μάντσεστερ Σίτι κατέκτησε με άνεση (+12β. από τη 2η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) το περυσινό Πρωτάθλημα, πήρε το League Cup από την Τότεναμ (1-0), έχασε, όμως, το CHL από την Τσέλσι (ήττα 1-0) ενώ στο Κύπελλο Αγγλίας έμεινε εκτός από τα ημιτελικά πάλι από τους Λονδρέζους (1-0). Τελευταία κατάκτηση Community Shield για τους «πολίτες» ήταν το 2019 απέναντι στη Λίβερπουλ (1-1, 5-4 πέναλτι). Μεταγραφικά, ο Πεπ Γκουαρδιόλα εισηγήθηκε την απόκτηση του χαφ Γκρίλις (προπονήθηκε και θα πάρει λεπτά συμμετοχής) από την Άστον Βίλα για τον οποίο δόθηκαν 100 εκατ. λίρες.

Μεγάλος στόχος για τη γραμμή κρούσης αποτελεί ο άσος της Τότεναμ Χάρι Κέιν,  ενώ στις αποχωρήσεις, αυτή του Κουν Αγουέρο κρίνεται ως η σημαντικότερη.

Πιθανή εντεκάδα: Στέφεν, Κανσέλο, Ντίας, Ακέ, Μεντί, Φερναντίνιο, Γκούντογκαν, Πάλμερ, Μπερνάντο Σίλβα, Μαχρέζ, Εντόζι

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ