Λέστερ – Σίτι 1-0: Οι "αλεπούδες" την πρώτη κούπα στο ντεμπούτο του Γκρίλις

Petite Perle 300×250

Η Λέστερ με γκολ του Ιχεανάτσο στο 89' με πέναλτι κατέκτησε το Community Shield στο ντεμπούτο του Τζακ Γκρίλις με τη φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι.

Με το δεξί μπήκε στη νέα σεζόν η Λέστερ που πήρε το Community Shield επικρατώντας 1-0 της Μάντσεστερ Σίτι με γκολ του Ιχεανάτσο στο 89' με εκτέλεση πέναλτι. Οι Αλεπούδες που είχαν και δοκάρι με τον Βάρντι στο 45+1' νίκησε έτσι τους παίκτες του Γκουαρντιόλα και το ντεμπούτο του Τζακ Γκρίλις με τη φανέλα των "πολιτών" συνοδεύτηκε από ήττα.

Το παιχνίδι ήταν αρκετά ισορροπημένο στην αρχή με τους παίκτες της Σίτι να έχουν την κατοχή της μπάλας και να προσπαθούν να διασπάσουν την άμυνα των τυπικά γηπεδούχων. Οι "πολίτες" βρέθηκαν κοντά στο γκολ αλλά ο Σμάιχελ με ωραία επέμβαση είπε όχι.

Εν συνεχεία η Λέστερ ανέβηκε και έψαξε και αυτή το γκολ αλλά ο Στέφεν ήταν αρκετά καλός και κράτησε ανέπαφη την εστία του. Η καλύτερη στιγμή μάλιστα των "αλεπούδων" ήταν στο 46' όταν ο Βάρντι βρέθηκε μέσα στην περιοχή έκανε το σουτ με τον Στέφεν να βρίσκει τη μπάλα και να τη στέλνει στο δοκάρι.

Στο δεύτερο μέρος η Σίτι προσπάθησε να ανεβάσει την απόδοση της ενώ η είσοδος του Γκρίλις στο 65' έδωσε άλλο αέρα στους "πολίτες" και ο ενθουσιαμός ήταν διάχυτος αλλά κυρίως στις εξέδρες. Οι "μπλε" απείλησαν με κάτι σουτ από τον Γκιντογάν και τον Μαχρέζ χωρίς όμως τη μεγάλη φάση.

Ούτε η Λέστερ όμως είχε στο δεύτερο 45λεπτο την ευκαιρία που θα της έδινε το προβάδισμα και όλα έδειχναν ότι το ματς θα έληγε ισόπαλο. Στο 87' ο Ακέ δεν υπολόγισε σωστά, έχασε τη μπάλα και έκανε το πέναλτι.

Ο Ιχεανάτσο ανέλαβε την εκτέλεση του και νίκησε τον Στέφεν ο οποίος έπεσε και αυτή τη φορά σωστά, βρήκε τη μπάλα με τα ακροδάχτυλα αλλά αυτή κατέληξε στα δίχτυα.

ΛΕΣΤΕΡ: Σμάιχελ, Περέιρα, Σεγιουντζιού, Μπέρτραντ (78' Τόμας), Αμαρτεϊ, Εντιντί, Τίλεμανς (72' Σουμαρέ), Μάντισον (71' Χαλ), Μπαρνς (78' Ιχεανάτσο), Πέρεθ (71' Άλμπριντον), Βάρντι (71' Ντάκα)

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Στέφεν, Κανσέλο, Ντίας, Ακέ, Μεντί, Πάλμερ (74' Μπερνάρντο Σίλβα), Φερναντίνιο, Γκιντογάν (65' Ρόντρι), Μαχρέζ, Τόρες (74' Νάιτ), Εντοζί (65' Γκρίλις)

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ