Ναυαγοσώστες έσωσαν 2 κορίτσια στον Πλακιά

Petite Perle 300×250

Με ελάχιστους ναυαγοσώστες το νότιο Ρέθυμνο

Έρμαιο στην τύχη τους τουριστικές παραλίες του νότιου Ρεθύμνου – "Βουλιάζουν" από τον κόσμο, όμως τις έχουν αφήσει με ελάχιστους ναυαγοσώστες μετρημένους στα δάχτυλα του ενός χεριού

Σωτήρια ήταν η επέμβαση ναυαγοσωστών σήμερα στη θαλάσσια περιοχή του Πλακιά για δυο νεαρά κορίτσια.

Όλα συνέβησαν όταν 2 νεαρά κορίτσια περίπου 15 με 16 χρόνων, τουρίστριες από τη Γαλλία οι οποίες κολυμπούσαν στην παραλία του Πλακιά Ρεθύμνου, παρασύρθηκαν σήμερα το απόγευμα στα ανοιχτά της θάλασσας με αποτέλεσμα να αδυνατούν να βγουν προς την ακτή και να κινδυνεύουν.

Αμέσως κλήθηκε βοήθεια και ναυαγοσώστες (τρία αδέρφια, ο Νίκος, ο Μάριος και ο Μιχάλης Ριτζάκης) που καλύπτουν την περιοχή βούτηξαν κατευθείαν στη θάλασσα για να σώσουν τα κορίτσια.

Οι ναυαγοσώστες κατάφεραν να τα πλησιάσουν και να βγάλουν τα κορίτσια στην ακτή σώα και καλά στην υγεία τους.

Έρμαιο στην τύχη του το νότιο Ρέθυμνο – Χωρίς ναυαγοσώστες τουριστικές παραλίες όπως η Πρέβελη και η Σούδα

Αυτή είναι μια μόνο από τις πολλές διασώσεις που έχουν γίνει στα νότια Ρεθύμνου.

Το παράδοξο είναι ότι οι παραλίες του νότιου Ρεθύμνου "βουλιάζουν" από κόσμο και όμως δεν έχουν ναυαγοσωστική κάλυψη.

Μόλις τα τρία αδέρφια Ριτζάκη, καλύπτουν την περιοχή του Πλακιά και το Δαμνόνι. Οι υπόλοιπες παραλίες παραμένουν ακάλυπτες παρόλο που υπάρχει τεράστια επισκεψιμότητα και έσοδα από την εκμετάλλευσή τους.

Ενδεικτικά, παραλίες όπως η Σούδα (βλέπε φωτογραφίες που ακολουθούν) ή ακόμα και η Πρέβελη (!) που αποτελεί προορισμό και κατεξοχήν τουριστικό αξιοθέατο για το Ρέθυμνο και σφύζουν από επισκέπτες, ντόπιους και ξένους, δεν έχουν ναυαγοσώστη!

Είναι απορίας άξιο με ποιο σκεπτικό γίνεται η κατανομή των ναυαγοσωστών και το Ρέθυμνο αντιμετωπίζεται με δυο μέτρα και δυο σταθμά ως προς το βόρειο και το νότιο μέτωπό του.

Εκτός κι αν περιμένουν να χάσουν τη ζωή τους άνθρωποι για να πράξουν το αυτονόητο.

flashnews.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ