Συντήρηση των απινιδωτών που έχει τοποθετήσει ο Ροταριανός όμιλος Ηρακλείου σε Κνωσό, Μουσείο και Βικελαία Βιβλιοθήκη

Petite Perle 300×250

Στην αντικατάσταση των ηλεκτροδίων και των μπαταριών των φορητών απινιδωτών που έχει παραχωρήσει ο Ροταριανός Όμιλος Ηρακλείου στον Αρχαιολογικό Χώρο της Κνωσού, το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου και τη Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηρακλείου, προχώρησαν τα μέλη του Ρ.Ο.Η. κατά το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου.

Ο Πρόεδρος του Ομίλου για τη χρονιά 2021-22 Μανόλης Κληρονόμος, ο Αντιπρόεδρος Μιχάλης Ζωγραφάκης – Σφακιανάκης – ο οποίος συντόνισε τη δράση – και τα μέλη του Ρ.Ο.Η. Γιάννης Μηλιαράς και Παντελής Κρουσταλάκης, επισκέφτηκαν τους χώρους και προχώρησαν στην απαραίτητη συντήρηση, έτσι ώστε οι απινιδωτές να παραμείνουν σε άριστη κατάσταση, παρά το ότι ευχή όλων, είναι να μην χρειαστεί ποτέ να χρησιμοποιηθούν.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ροταριανός Όμιλος Ηρακλείου έχει τοποθετήσει πέντε συνολικά απινιδωτές στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου: Στον Αρχαιολογικό Χώρο της Κνωσού, το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, τη Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηρακλείου, τον Αερολιμένα Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης» και τον σταθμό του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Ηρακλείου. Σκοπός της συγκεκριμένης δράσης που ξεκίνησε το 2017, είναι να δημιουργηθεί ένα δίκτυο απινιδωτών που θα μπορέσει να φανεί σωτήριο σε όποιον πολίτη βρεθεί σε ανάγκη, ενώ μέλη του Ρ.Ο.Η. έχουν εκπαιδευτεί στη χρήση τους από τον συντονιστή του έργου, καθηγητή του ΕΛΠΕΠΑ, Μιχάλη Ζωγραφάκη – Σφακιανάκη.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ