Θετικές εξελίξεις για την Χερσαία Ζώνη στη συνάντηση Δημάρχου Ηρακλείου – Υπουργού

Petite Perle 300×250

Σε πολύ καλό κλίμα η συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για Χερσαία Ζώνη και Μεταφορικό Ισοδύναμο

Σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 10 Αυγούστου η συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού με τον Υπουργό Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη, στην Αθήνα.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου Γιάννης Βαρδαβάς και ο διευθύνων σύμβουλος Μηνάς Παπαδάκης.

Όσον αφορά στην παραχώρηση της Χερσαίας Ζώνης από τον ΟΛΗ στον Δήμο Ηρακλείου, μετά και την πρόσφατη έγκριση του ΤΑΙΠΕΔ, ο κ. Πλακιωτάκης διαβεβαίωσε τον Δήμαρχο και την διοίκηση του Οργανισμού ότι το Υπουργείο Ναυτιλίας θα αναλάβει όλη την γραφειοκρατία που απαιτείται στα υπόλοιπα υπουργεία από εδώ κι εμπρός ώστε το θέμα να πάει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης όσο το δυνατόν γρηγορότερα και εν συνεχεία να ολοκληρωθεί.

Για την επέκταση του μεταφορικού ισοδυνάμου όσον αφορά στην Κρήτη και συγκεκριμένα στους επιβάτες, ο κ. Υπουργός ενημέρωσε τον Δήμαρχο ότι αναμένει το επόμενο διάστημα τα αποτελέσματα της μελέτης που εκπονείται σχετικά. Όταν θα τα έχει στα χέρια του και αφού τα αξιολογήσει, εντός του φθινοπώρου εκτός απροόπτου, ενδεχομένως να είναι σε θέση να προχωρήσει σε ορισμένες διορθωτικές κινήσεις.  

Ο Δήμαρχος από την πλευρά του τόνισε ότι προτίθεται να ενημερώσει τον Περιφερειάρχη Κρήτης και τους Δημάρχους των άλλων τριών μεγάλων Δήμων της Κρήτης (Χανίων, Ρεθύμνης και Αγίου Νικολάου) καθώς και της Σητείας σχετικά με όσα συζητήθηκαν και ξεκαθάρισε ότι θα αναμένει τις εξελίξεις,

Αμέσως μετά την συνάντηση ο Δήμαρχος δήλωσε: «Είχαμε μια εποικοδομητική συζήτηση με τον κ. Υπουργό. Είναι ιδιαίτερα θετικό  ότι το Υπουργείο θα αναλάβει να διεκπεραιώσει την απαιτούμενη γραφειοκρατία για την ολοκλήρωση της παραχώρηση της Χερσαίας Ζώνης, ένα ζήτημα που πιστεύουμε πια ότι μπαίνει στην τελική του ευθεία.

Για το μεταφορικό ισοδύναμο, αναμένουμε τα αποτελέσματα της μελέτης τα οποία θα μας δείξουν ποια πρέπει να είναι επόμενα βήματα και ευελπιστούμε ότι θα υπάρξουν μέτρα προς την θετική κατεύθυνση. Σε κάθε περίπτωση παρακολουθούμε το θέμα στενά και θα επανέλθουμε». 

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ