Μίνι lockdown: Πώς επηρεάζονται οι γάμοι και οι βαπτίσεις

Petite Perle 300×250

Κ. Κοκκινάκη: «Έχουμε υποστεί μεγάλο πλήγμα – Κανείς δεν ενδιαφέρεται»

Σε ισχύ έχει τεθεί από σήμερα στις 6 το πρωί το μίνι lockdown στο Ηράκλειο μετά από απόφαση της Κυβέρνησης εξαιτίας της έξαρσης του κορωνοϊού.

Από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκαν τα έκτακτα μέτρα προκλήθηκαν ερωτηματικά ως προς το κατά πόσο επηρεάζονται οι εκδηλώσεις γάμων και βαπτίσεων.

Όπως έγινε γνωστό χθες τα μέτρα που ανακοινώθηκαν ήταν:

-Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.

-Απαγόρευση μουσικής καθ' όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.

Τι ισχύει στα Χανιά

Το «μοντέλο Μυκόνου» που τέθηκε σήμερα το πρωί σε ισχύ στο Ηράκλειο εφαρμόζεται τις τελευταίες ημέρες και στα Χανιά.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ που είχε βγει για την περιφερειακή ενότητα Χανίων η απαγόρευση μουσικής δεν αφορούσε τις εκδηλώσεις γάμων και βαπτίσεων ενώ δεν άλλαζε και ο αριθμός ατόμων.

«Εμείς περιμένουμε την ΚΥΑ για να δούμε τι θα ισχύει ακριβώς και να τοποθετηθούμε αναλόγως», ανέφερε μιλώντας στο cretapost, η πρόεδρος του Παγκρήτιου Συλλόγου Επιχειρηματιών Γάμων και Βαπτίσεων, Κάλι Κοκκινάκη.

 «Έχουμε υποστεί μεγάλο πλήγμα – Κανείς δεν ενδιαφέρεται»

Ο κλάδος των επιχειρήσεων που δραστηριοποιείται στους γάμους και τις βαπτίσεις έχει δεχθεί ανεπανόρθωτο πλήγμα κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού.

Αυτόν τον καιρό φαίνεται πως υπάρχει αρκετή κίνηση ενώ εκφράζονται φόβοι μην αυτό ανακοπεί.

«Περιμέναμε τόσον καιρό να δουλέψουμε τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, ενδεχομένως και τον Σεπτέμβριο. Ήδη αρχές Αυγούστου άρχισαν να κλείνονται αρκετά ραντεβού για γάμους και βαπτίσεις ακόμα και για τον Οκτώβριο. Ήταν μία σημαντική ανάσα», επεσήμανε σχετικά η κ. Κοκκινάκη η οποία τόνισε πως οποιοσδήποτε περιορισμός σε αυτές τις εκδηλώσεις «θα σημαίνει αυτομάτως "πάγωμα" και ακυρώσεις».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κλάδος έχει υποστεί τεράστια πτώση τζίρου ενώ δεν έχουν λάβει καμία βοήθεια,

«Πρόκειται για έναν κλάδο που έχει υποστεί ένα τεράστιο πλήγμα και δεν έχουμε στήριξη από κανέναν. Ούτε ένας υπουργός δεν ενδιαφέρεται για αυτό που περνάμε. Έχουμε πάνω από 95% πτώση τζίρου και αν δείτε τα χρήματα στήριξης που λάβαμε θα γελάσετε. Είναι ψίχουλα, ο απόλυτος εξευτελισμός», τόνισε σχετικά η κ. Κοκκινάκη η οποία παράλληλα πρόσθεσε πως αρκετοί επαγγελματίες του κλάδου δεν βγάζουν ούτε τα έξοδα τους: «Έχω συνάδελφο που ασχολείται με την υψηλή ραπτική και έτυχε να κάνει μόνο δύο νυφικά! Η κατάσταση είναι δραματική».

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ