ΠΕΔ Κρήτης: Επιστολή σε Πλακιωτάκη για την επέκταση του μεταφορικού ισοδύναμου

Petite Perle 300×250

Με επιστολή από τις 3 Αυγούστου, προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων(Π.Ε.Δ) Κρήτης ζητά την άμεση ένταξη στο μεταφορικό ισοδύναμο των μετακινήσεων των μονίμων κατοίκων του νησιού, των μεταφορών καυσίμων καθώς και την ένταξη νέων κωδικών αριθμών δραστηριοτήτων(ΚΑΔ) σε αυτό.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην επιστολή «η εφαρμογή του μέτρου που υλοποιήθηκε το έτος 2021 μετά την έκδοση της σχετικής ΚΥΑ, εξαιρεί από το μεταφορικό ισοδύναμο τις μετακινήσεις των μονίμων κατοίκων της Κρήτης, αλλά και τις μεταφορές καυσίμων, γεγονός που έρχεται σε αντίθεση με όσα ισχύουν στα υπόλοιπα νησιά όπου εφαρμόζεται το μέτρο» και για το λόγο αυτό όπως επισημαίνει η ΠΕΔ Κρήτης, πρέπει να εξεταστεί άμεσα από το αρμόδιο Υπουργείο «η ένταξη, τόσο των μετακινήσεων των μονίμων κατοίκων του νησιού μας, όσο και των μεταφορών καυσίμων καθώς και νέων Κωδικών Αριθμών Δραστηριοτήτων (ΚΑΔ), στο μέτρο του μεταφορικού ισοδύναμου» ώστε να αρθεί η αδικία αυτή.

Τέλος για το ζήτημα αυτό αλλά και μια σειρά άλλων ζητημάτων των Δήμων της Κρήτης και είναι αρμοδιότητα του Υπουργείου Ναυτιλίας, ζητείται συνάντηση αντιπροσωπείας της ΠΕΔ Κρήτης με τον κ. Υπουργό.

Να σημειωθεί ότι από τη στιγμή που εστάλη η επιστολή, υπάρχει επικοινωνία του κ. Κουράκη με τον κ. Πλακιωτάκη, αναφορικά με τον προγραμματισμό της συνάντησης το αμέσως προσεχές διάστημα, αφού υπάρξει ο αναγκαίος συντονισμός των μελών της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΕΔ, ώστε να τεθούν και ζητήματα που αφορούν τους ΟΤΑ και των τεσσάρων περιφερειακών ενοτήτων του νησιού μας.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Το πλήρες κείμενο της επιστολής που υπογράφεται από τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΕΔ Κρήτης, κ.κ Κουράκη, Μαρινάκη, Μαλανδράκη, Κοκοσάλη και Κοκκίνη, έχεις ως εξής:

«Όπως γνωρίζετε η καθιέρωση του μεταφορικού ισοδύναμου για τους κατοίκους και τις επιχειρήσεις του νησιού μας, αποτελούσε πάγιο αίτημα της τοπικής αυτοδιοίκησης, των πολιτών, των αγροτικών, επιχειρηματικών, συνδικαλιστικών και λοιπών φορέων της Κρήτης.

Ωστόσο η εφαρμογή του μέτρου που υλοποιήθηκε το έτος 2021 μετά την έκδοση της σχετικής ΚΥΑ, εξαιρεί από το μεταφορικό ισοδύναμο τις μετακινήσεις των μονίμων κατοίκων της Κρήτης, αλλά και τις μεταφορές καυσίμων, γεγονός που έρχεται σε αντίθεση με όσα ισχύουν στα υπόλοιπα νησιά όπου εφαρμόζεται το μέτρο.

Κύριε Υπουργέ,

Επειδή αυτό συνιστά διακριτή και άνιση μεταχείριση εις βάρος των πολιτών της Κρήτης, σας παρακαλούμε όπως εξετάσετε άμεσα την ένταξη, τόσο των μετακινήσεων των μονίμων κατοίκων του νησιού μας, όσο και των μεταφορών καυσίμων καθώς και νέων Κωδικών Αριθμών Δραστηριοτήτων (ΚΑΔ), στο μέτρο του μεταφορικού ισοδύναμου, ώστε να αποκατασταθεί η ισότιμη μεταχείριση των πολιτών και των επιχειρήσεων της Κρήτης σε σχέση με τις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές της χώρας που εφαρμόζεται το εν λόγω μέτρο.

Για το ζήτημα αυτό αλλά και για μια σειρά άλλων σημαντικών θεμάτων που αντιμετωπίζουν οι ΟΤΑ της Κρήτης θεωρούμε απολύτως αναγκαία μια άμεση συνάντηση μαζί σας.»

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ