Τη δικαστική οδό παίρνει η υπόθεση της γυναικοκτονίας στο Πάνορμο

Petite Perle 300×250

Την δικαστική οδό παίρνει πλέον η πολύκροτη υπόθεση της γυναικοκτονίας στο Πάνορμο με την κόρη του θύματος, 21 ετών, η οποία ήταν μπροστά στο έγκλημα να περνάει την πόρτα των ανακριτικών αρχών για την κατάθεση της.

Την ίδια ώρα ο 49χρονος που κατηγορείται για την δολοφονία της 47χρονης Σταυρούλας Συραγοπούλου – Χατζηλαμπή, παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση στην ΜΕΘ του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου. Οι γιατροί είναι ανήσυχοι λόγω αιματώματος του εγκεφάλου, ωστόσο, δίνουν πολλές ελπίδες, ότι ο αυτόχειρας πιθανότατα δεν θα χάσει την ζωή του.

Οι διωκτικές αρχές από την ώρα τέλεσης του εγκλήματος προσπαθούν να συνθέσουν το παζλ της αποτρόπαιης πράξης και να εντοπίσουν τα κίνητρα που οδήγησαν στην νέα γυναικοκτονία, από τις πολλές που το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν προκαλέσει σοκ στο πανελλήνιο.

Οι μαρτυρίες κάνουν λόγο για δύο ανθρώπους που γνωρίζονταν από παιδιά. Η γυναίκα του 49χρονου ήταν συμμαθήτριες με την 47χρονη που έχασε την ζωή της. Τα καταστήματα τους δίπλα, στον ίδιο δρόμο.

Τα σενάρια για τα κίνητρα «δίνουν και παίρνουν» χωρίς ωστόσο να υπάρχει το παραμικρό που να δικαιολογεί την αδιανόητη πράξη.

Το βέβαιο είναι πως υπήρχε διένεξη μεταξύ τους τον τελευταίο χρόνο και κλιμάκωση των μεταξύ τους διαπληκτισμών, την εβδομάδα πριν το φονικό.

Μέσα στην οδύνη τους, μίλησαν για τα γεγονότα τα αδέλφια θύματος και θύτη, προσπαθώντας και από την πλευρά τους να κατανοήσουν την τραγωδία που έχει πλήξει τις οικογένειες τους.

Οικεία πρόσωπα των δύο οικογενειών , σε δηλώσεις τους σε αθηναϊκά μέσα αναφέρουν η 47χρονη και ο 49χρονος γνωρίζονταν από μικρά παιδιά και διατηρούσαν το τελευταίο διάστημα επιχειρήσεις σε κοντινή απόσταση.

Η αδελφή του θύματος, ανέφερε χαρακτηριστικά πως η άτυχη γυναίκα και ο 49χρονος είχαν διαφορές που σχετίζονταν με επαγγελματικά ζητήματα και το τελευταίο διάστημα υπήρχαν εντάσεις. Συγκεκριμένα, η αδελφή της Μαρία ανέφερε: «Είχανε διαφορές, και είχαν να μιλήσουν από πέρσι… Με κάτι που αφορούσε τα μαγαζιά τους, η ταβέρνα του δράστη είναι δίπλα στο κατάστημα της αδερφής μου και πήγε χθες και την πυροβόλησε πισώπλατα… Δεν είχαν δεσμό, όχι, είναι ψέματα αυτά, η αδερφή μου ήταν παντρεμένη».

Από την πλευρά του σε δηλώσεις του στον αθηναϊκό τύπο, ο αδελφός του δράστη Γιώργος τόνισε: «Ζω ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα και δεν μπορώ. Δεν ήταν το μαγαζί, ήταν γνωστοί από μικρά παιδιά, τι είχαν μεταξύ τους κανείς δεν ξέρει…Δεν υπήρχαν οικονομικές διαφορές ούτε κάτι άλλο. Από μικρά παιδιά την ξέρουμε και την είχαμε εκεί… Το τι έγινε το ξέρουν οι δύο τους».

ΓΝΩΣΤΟΣ ΣΤΗΝ ΔΙΩΚΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ

Ο 48χρονος φερόμενος φονιάς και αυτόχειρας είχε και στο παρελθόν απασχολήσει τις διωκτικές αρχές.

Το 2012 είχε εμπλακεί σε ένα ένοπλο διαπληκτισμό σε κατάστημα του Πλατανιά Ρεθύμνου όπου τραυμάτισε με όπλο ένα Ρώσο υπήκοο, ο οποίος έμεινε έκτοτε ανάπηρος. Ο 49χρονος είχε δικαστεί σε φυλάκιση με αναστολή.

Λίγα χρόνια νωρίτερα είχε εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα με όχημα που οδηγούσε ο ίδιος και μέσα βρισκόταν δύο αλλοδαπές γυναίκες. Η μία σκοτώθηκε επί τόπου και η άλλη κοπέλα έμεινα ανάπηρη.

ΟΛΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΚΑΝ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ

ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ

Ήταν 18:50 το απόγευμα της Κυριακής 8 Αυγούστου, όταν στο Πάνορμο Μυλοποτάμου καταγράφηκε μια από τις πολλές γυναικοκτονίες, που τους τελευταίους μήνες αποτελούν νέο κεφάλαιο στα αστυνομικά χρονικά της χώρας.

Η 47χρονη διατηρούσε επιχείρηση fish spa δίπλα στην επιχείρηση υγειονομικού ενδιαφέροντος της οικογένειας του 49χρονου. Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρχε διένεξη μεταξύ τους.  Φαίνεται, επίσης, πως στην αστυνομία έχει δηλωθεί, ότι υπήρξαν εντάσεις μεταξύ των δύο επιχειρηματιών εδώ και ένα χρόνο, οι οποίες είχαν πάρει ιδιαίτερη διάσταση το τελευταίο πενθήμερο πριν την δολοφονία.

Στο μεταξύ, λόγω του ότι το σημείο του εγκλήματος είναι από τα πλέον πολυσύχναστα του τουριστικού θέρετρου του Πανόρμου, υπήρχαν κάμερες, οι οποίες κατέγραψαν καρέ – καρέ όλο το αιματηρό σκηνικό.  Ο 48χρονος φαίνεται πως πήγε στην πόρτα του fish spa και η 47χρονη βγήκε στο κατώφλι του καταστήματος. Μετρήθηκαν συνολικά περίπου 15 δευτερόλεπτα συνομιλίας. Εκείνος την σημάδεψε με την καραμπίνα και τα πρώτα σκάγια την βρήκαν στην μασχάλη. Η άτυχη γυναίκα φαίνεται να γυρνάει την πλάτη για να εισέλθει έντρομη στο κατάστημα της και τότε δέχθηκε τον δεύτερο πυροβολισμό, ο οποίος έπληξε θανάσιμα τους πνεύμονες και την σπλήνα. Ο θάνατος επήλθε μέσα σε λίγα λεπτά λόγω εσωτερικής αιμοραγίας. Ο φόνος έγινε μπροστά στα μάτια της 20χρονης κόρης της, η οποία βρισκόταν εντός του fish spa  όπου υπήρχε και ένα ζευγάρι τουριστών από την Αυστρία, εκ των οποίων ο άνδρας τραυματίστηκε ελαφρά από τα σκάγια που εκτοξεύτηκαν εναντίον της άτυχης γυναίκας, που άφησε εκεί την τελευταία της πνοή.

Όταν έφτασαν εκεί συγγενείς του θύματος, αναφέρεται πως αναποδογύρισαν καρέκλες, τραπέζια και ό,τι άλλο βρήκαν στην ταβέρνα του κατηγορούμενου για τον φόνο, ο οποίος αμέσως μετά την πράξη του τράπηκε σε φυγή. Η Αστυνομία τον εντόπισε μέσα στο ποιμνιοστάσιο της οικογένειας του να έχει τις αισθήσεις του κανονικά αλλά με παραμορφωμένο το πρόσωπο του λόγω των σκαγιών που δέχθηκε στην γνάθο από την προσπάθεια του να αυτοτοκτονήσει.

Υπενθυμίζεται, ότι ο 49χρονος υποβλήθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας σε εγχείρηση στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου, στην ΜΕΘ του οποίου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Το πρωί της Δευτέρας υποβλήθηκε και σε δεύτερη επέμβαση και οι γιατροί δεν κρύβουν την ανησυχία τους για την κατάσταση της υγείας του. Ωστόσο, ενθαρρυντικό για την ζωή του είναι το γεγονός, ότι δεν έχει βληθεί ο εγκέφαλος του από τα σκάγια της καραμπίνας. Αιμάτωμα, που παρουσίασε, όμως, αποτελεί σοβαρό ζήτημα για την εξέλιξη της υγείας του.

rethemnosnews.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ