Ακραία καιρικά φαινόμενα χτυπάνε και τη Γαλλία: Αλλού σφοδρές καταιγίδες και αλλού καύσωνας

Petite Perle 300×250

Τη Γαλλία αναμένεται να χτυπήσουν τις επόμενες ώρες τα ακραία καιρικά φαινόμενα που παρακολουθούμε το τελευταίο διάστημα στην Ευρώπη, καθώς, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία της χώρας, κύμα καύσωνα αλλά και καταιγίδες θα πλήξουν 16 περιφέρειες.

Συγκεκριμένα, οι περιφέρειες αυτές, που αφορούν την κεντρική και νοτιοανατολική Γαλλία, έχουν τεθεί σε πορτοκαλί συναγερμό αναφορικά με επικείμενες υψηλές θερμοκρασίες ή σφοδρές καταιγίδες.

Σφοδρές καταιγίδες τα ξημερώματα
«Οι καταιγίδες αναμένονται από το απόγευμα της Πέμπτης στην ηπειρωτική χώρα» σημειώνει η μετεωρολογική υπηρεσία της Γαλλίας, αναφερόμενη σε εννέα περιφέρειες. Τα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να οδηγήσουν σε σφοδρές καταιγίδες ως τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής, ενώ αναμένονται ισχυρές ριπές ανέμου στην κεντρική και ανατολική Γαλλία.

Σε ό,τι αφορά το κύμα καύσωνα, αυτό αναφέρεται κατά κύριο λόγο στη νότια και νοτιοανατολική Γαλλία. Παρότι οι ειδικοί σημειώνουν πως οι θερμοκρασίες δεν αποτελούν έκπληξη, εν μέσω θέρους, εντούτοις συνιστούν προσοχή ιδιαίτερα σε ηλικιωμένους και ευπαθείς ομάδες.

Εκκληση Μακρόν για κατεπείγουσα συμφωνία για το κλίμα
«Ας καταλήξουμε σε μια συμφωνία στο ύψος της επείγουσας ανάγκης» στη διεθνή διάσκεψη για το κλίμα (COP26) στη Γλασκώβη τον Νοέμβριο, κάλεσε τη Δευτέρα ο Εμανουέλ Μακρόν, μετά τη δημοσίευση νέας ανησυχητικής έκθεσης της ομάδας των ειδικών του ΟΗΕ για το κλίμα (GIEC).

Πηγή: iefimerida.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ