Live Blog: Η συνέντευξη Τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη για τις πυρκαγιές

Petite Perle 300×250

Οι εξελίξεις στο θέμα των καταστροφικών πυρκαγιών που πλήττουν το τελευταίο διάστημα τη χώρα βρίσκονται στο επίκεντρο της συνέντευξης Τύπου που παραχωρεί στις 12:00 ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

Δείτε live τη συνέντευξη Τύπου και τις δηλώσεις του πρωθυπουργού:

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece ο πρωθυπουργός θα εμφανιστεί απόλυτα ακριβής για τα στοιχεία που αφορούν στις πυρκαγιές που έπληξαν τη χώρα. Είναι έτοιμος να αναφερθεί σε βάθος για τα ζητήματα που άπτονται της επιχειρησιακής δράσης και τον τρόπο ανταπόκρισης του κρατικού μηχανισμού, που έχουν εγείρει τις σοβαρές επικρίσεις της μείζονος και της ελάσσονος αντιπολίτευσης.

Είναι όμως ξεκάθαρο ότι ο πρωθυπουργός, όπως λένε πηγές προσκείμενες σε αυτόν, ότι δεν προτίθεται να τροφοδοτήσει την πτυχή της πολιτικής αντιπαράθεσης για το θέμα των πυρκαγιών.Η «διάγνωση» θα διατρέξει μόνο ένα τμήμα των τοποθετήσεων του πρωθυπουργού για τα επιχειρησιακά ζητήματα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σκοπεύει με εκτενείς αναφορές να παρουσιάσει την αποτίμηση των πεπραγμένων της τελευταίας διετίας, στον νευραλγικό τομέα της Πολιτικής Προστασίας.

Στα ζητούμενα που αφορούν στην επόμενη ημέρα, είναι και η αντιμετώπιση των αδυναμιών που υπάρχουν στο επιχειρησιακό επίπεδο. Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να επισημάνει τις αλλαγές που επέρχονται με το πρόγραμμα ανασυγκρότησης της πολιτικής προστασίας, άνω των 1,7 δισεκατομμυρίων ευρώ. Το big project που περιλαμβάνει την προμήθεια ελικοπτέρων και αεροσκαφών, πλωτών μέσων διάσωσης, οχημάτων, ενίσχυση στην πρόληψη με την εγκατάσταση σύγχρονων συστημάτων πυρανίχνευσης και πυρασφάλειας, καθώς επίσης οργανωτικές αλλαγές με την εκπαίδευση στελεχών και την ίδρυση 13 περιφερειακών κέντρων.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ