Παλικαρίσια στη 16άδα η Σάκκαρη (vid)

Petite Perle 300×250

H Μαρία Σάκκαρη δεν είχε καθόλου εύκολο μεσημέρι απέναντι στη μαχητική Veronika Kudermetova, έμεινε πίσω μέχρι και με 0-2, 15-30 στο 3ο σετ, στο τέλος όμως κατάφερε να βρει τρόπο να φτάσει στην πρόκριση για τις "16" καλύτερες του Μόντρεαλ.

Μετά από 2 ώρες και 38 λεπτά μιας πολύ μεγάλης μάχης κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες, αφού το παιχνίδι έγινε το μεσημέρι με αρκετή ζέστη και πάρα πολύ υψηλή υγρασία, η Μαρία Σάκκαρη κατάφερε να κάμψει τελικά τη σθεναρή αντίσταση της Veronika Kudermetova με 6-4, 5-7, 6-4 και να μπει στον 3ο γύρο του National Bank Open.

Αμφότερες οι δυο παίκτριες έπαιξαν επιθετικό τένις, αλλά έκαναν και πολλά αβίαστα λάθη, με τη Μαρία να φτάνει τα 45 και τη Ρωσίδα να έχει 3 περισσότερο, σε έναν εξαντλητικό αγώνα που είχε πολλή μεγάλη σημασία ο ψυχολογικός παράγοντας.

Η Σάκκαρη έσβησε τα πρώτα break points στο παιχνίδι για να ισοφαρίσει σε 1-1 από το 0-1, 15-40, ενώ λίγο μετά έκανε και το πρώτο break, που την έβαλε μπροστά με 3-2. Η Kudermetova ωστόσο απάντησε αμέσως, ισοφάρισε σε 3-3 και στο 7ο game έσβησε 3 break points της Σάκκαρη για να υπερασπιστεί το σερβίς της και να περάσει μπροστά με 4-3.

Σε ένα αρκετά δύσκολο σημείο, η Σάκκαρη κατάφερε όχι μόνο να σταθεί στο ύψος της, αλλά και να πατήσει το γκάζι. Κέρδισε τους 12 από τους 16 επόμενους πόντους η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια, για να μετατρέψει μ' αυτό το μικρό αλλά πολύ σημαντικό σερί το 3-4 σε 6-4 και να κατακτήσει το 1ο σετ.

Το σερί μεγάλωσε για τη Μαρία, που ξεκίνησε καλύτερα στο 2ο σετ και προηγήθηκε με 2-0, φτάνοντας τα 5 διαδοχικά κερδισμένα games. Και πάλι όμως η Kudermetova κατάφερε να μείνει κοντά στο παιχνίδι, κερδίζοντας τα 3 επόμενα games για το 3-2. Στη συνέχεια οι δυο παίκτριες πήγαιναν χέρι-χέρι μέχρι το τέλος του σετ, ώσπου η Ρωσίδα να βρει κι άλλο break στο καθοριστικό 12ο game, που της έδωσε το σετ με 7-5.

Εκμεταλλευόμενη και το momentum, η Kudermetova είχε την ευκαιρία να "γυρίσει" το ματς, αφού άνοιξε με break το 3ο σετ και προηγήθηκε με 2-0. Ήταν μάλιστα 2 πόντους μακριά από το 3-0, στο 2-0, 30-15.

Η Σάκκαρη για ακόμα μια φορά χρειάστηκε να μείνει ψύχραιμη και τα κατάφερε, κερδίζοντας 3 πόντους στη σειρά για το break back και το 2-1. Αφού ισοφάρισε με το σερβίς της, έκανε και 2ο συνεχόμενο break η Ελληνίδα και πέρασε μπροστά με 3-2.

Η Kudermetova απάντησε και ισοφάρισε σε 3-3, αλλά με νέο break – το 3ο συνεχόμενο – η Σάκκαρη ανέκτησε το πάνω χέρι στο 4-3 και αυτή τη φορά το κράτησε ως το τέλος. Τα games παρέμειναν γεμάτα και δύσκολα, στο 10ο μάλιστα χρειάστηκε να επιστρέψει και από το 15-40, η Σάκκαρη όμως δεν επέτρεψε ξανά στην Kudermetova να τη "σπάσει" και "σφράγισε" τη νίκη στο πρώτο της match point χάρη σε καλό 1ο σερβίς, για το 6-4.

Η Σάκκαρη πέτυχε για πρώτη φορά νίκες αυτή την εβδομάδα στο 1000άρι του τουρνουά και αύριο θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει ένα εισιτήριο για τα προημιτελικά του National Bank Open, απέναντι στην πολύ δυνατή Victoria Azarenka.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ