Ευθύνη και υποχρέωση των ιδιοκτητών ο καθαρισμός των οικοπέδων τους για την προστασία από την πρόκληση πυρκαγιών

Petite Perle 300×250

Ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας ενημερώνει τους πολίτες – και ιδιαίτερα τους ιδιοκτήτες, νομείς ή επικαρπωτές οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων – για την ευθύνη και υποχρέωση που έχουν, βάσει της κείμενης νομοθεσίας, να προχωρήσουν στον άμεσο καθαρισμό και στην κοπή των χόρτων στα οικόπεδά τους, όσες φορές χρειαστεί έως το τέλος της αντιπυρικής περιόδου στις 31 Οκτωβρίου, καθώς και στην απομάκρυνση τυχόν άλλων εγκαταλελειμμένων καυστών ή εκρήξιμων υλικών ή αντικειμένων που βρίσκονται μέσα σ' αυτά, για την προστασία από την πρόκληση πυρκαγιών.

Σε περίπτωση μη εφαρμογής των προαναφερθέντων προβλέπονται από τον Νόμο και εφαρμόζονται διοικητικές και ποινικές κυρώσεις (άρθρο 94 παρ.1 περίπτ.26 εδάφιο β΄ του Ν.3852/2010).

Ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας προσβλέπει στη συνεργασία των δημοτών του και τονίζει ότι κάθε ολιγωρία είναι εις βάρος του περιβάλλοντος και της περιουσίας των πολιτών. Ιδιαίτερα αυτή την  περίοδο που οι υποστελεχωμένες δημοτικές υπηρεσίες Πρασίνου και Καθαριότητας, δίνουν καθημερινή μάχη για να καλύψουν το σύνολο των τεράστιων αναγκών στην έκταση όλου του Δήμου μας, είναι επιβεβλημένο να συμβάλουμε όλοι στην προσπάθεια αυτή της πρόληψης παραγόντων εκδήλωσης πυρκαγιών.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ