Καταγγελία Δημάρχου Ρεθύμνου: Χάθηκαν κονδύλια από το νησί για τις σχολικές καθαρίστριες

Petite Perle 300×250

Μισθοί 180 ευρώ σε εργαζόμενους

Στην καταγγελία ότι έφυγαν εκτός Κρήτης κονδύλια που προοριζόταν για δήμους του νησιού προκειμένου να καλύψουν το κόστος μισθοδοσίας των εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολείων προχώρησε ο αντιπρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης και δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργος Μαρινάκης μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Λευτέρη Βαρδάκη.

Ο κ.Μαρινάκης τόνισε, στη συζήτηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίσουν οι σχολικές καθαρίστριες αναφορικά με τις ώρες εργασίας αλλά και τη μισθοδοσία τους ότι, υπήρξαν σκοπιμότητες από την πλευρά του υπουργείου Εσωτερικών στην κατανομή των κονδυλίων με αποτέλεσμα πολλοί δήμοι του νησιού να αντιμετωπίζουν πρόβλημα κάλυψης του κόστους μισθοδοσίας.

"Δεν θα το αφήσουμε έτσι είπε χαρακτηριστικά" ο κ.Μαρινάκης.

Μισθός 180 ευρώ!

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου κ.Στέλιος Βοριάς ανέφερε ότι σύμφωνα με τη νέα προκήρυξη για τις σχολικές καθαρίστριες ενώ διατηρούν και σε κάποιες περιπτώσεις μειώνουν τις ανθρωποώρες, συγχρόνως αυξάνουν τα άτομα, με αποτέλεσμα να μετατρέπεται η πλήρης εργασία, που μέχρι τώρα είχαμε σε τρίωρη και σε κάποιες περιπτώσεις δίωρη.

"Δηλαδή, τόνισε, από 700 ευρώ μισθό σε 180 ευρώ. Κάτι τέτοιο θα φέρει σε απόγνωση και θα καταστρέψει οικονομικά χιλιάδες οικογένειες" κατέληξε ο κ.Βοριάς.

Μιλώντας στην εκπομπή η πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων καθαριστριών νομού Ηρακλείου κ.Στέλλα Φοδελιανάκη φανερά εξοργισμένη από τις εξελίξεις επεσήμανε ότι όλοι θα πρέπει να αντιληφθούν ότι δεν είναι καιρός για εκπτώσεις στην καθαριότητα των σχολείων .

"Η πανδημία συνεχίζεται και η νέα μετάλλαξη Δ χτυπάει και τους νέους .Αυτοί οι εργαζόμενοι θα πληρώνονται με έναν καφέ στην κυριολεξία για να κρατήσουν τα σχολεία καθαρά και τα παιδιά ασφαλή" τόνισε χαρακτηριστικά.

Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κρήτης σε πρόσφατη επιστολή της προς τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη ζητά το υπουργείο να επαναφέρει τόσο τον μέγιστο αριθμό ημερήσιας απασχόλησης ανά Δήμο όσο και την αύξηση της χρηματοδότησης, καθώς οι Δήμοι δεν είναι σε θέση να αναλάβουν το επιπλέον αυτό κόστος.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ