Οι αλλαγές στο νομό Λασιθίου, αν ανεβεί η θερμοκρασία του πλανήτη

Petite Perle 300×250

Σύμφωνα με έρευνα του Κλιματικού Κέντρου του Περιβαλλοντικού Ινστιτούτου και της Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ, μέχρι το έτος 2200αν υπάρξει άνοδος της θερμοκρασίας του πλανήτη και το λιώσιμο των πάγων, το νερό της θάλασσας θα πλημμυρίσει εκτάσεις που βρίσκονται κοντά στις ακτές, ακόμα και σε σημεία που δύσκολα θα μπορούσαμε να φανταστούμε ότι θα μπορούσε να συμβεί. Όσον αφορά την Κρήτη και το νομό Λασιθίου (flood.firetree.net):

Στον Άγιο Νικόλαο, αν η θερμοκρασία ανεβεί κατά 2 βαθμούς Κελσίου, θα «χάσουμε» το λιμάνι και τη Μαρίνα, ενώ με άνοδο 4 βαθμών, ο Ξεροπόταμος και η οδός Καπετανάκη γίνονται… κολπάκια και το ακρωτήρι με την εκκλησία του Αγίου Νικολάου… νησί! Βλέπουμε και εκεί στο Daios Cove να δημιουργείται ένα νέο νησί.

Στην περιοχή της Ελούντας, εξαφανίζονται οι Αλυκές, η Κολοκύθα απομακρύνεται από την Κρήτη και γίνεται δύο κομμάτια, ενώ το μισό Γλαρονήσι θα βρεθεί κάτω από την θάλασσα.

Στην Ιεράπετρα, έτσι επίπεδη όπως είναι, οι αλλαγές φαίνονται τρομακτικές καθώς, μεγάλο τμήμα της πόλης φαίνεται βυθισμένο. Δυτικά του Καβουσίου δημιουργείται νέο νησί!

Η Σητεία

λόγω της αμφιθεατρικής θέσης της, βρίσκεται σε καλύτερη μοίρα και η μόνη περιοχή που θα επηρεαστεί σημαντικά είναι γύρω από τον ποταμό Παντέλη.

Όπως εξηγούν οι ειδικοί, οι παραπάνω δυσοίωνες προβλέψεις μπορεί να αλλάξουν δραστικά προς το καλύτερο, αν ακολουθηθούν σωστές πρακτικές ως προς τις συνθήκες που επηρεάζουν την μόλυνση του περιβάλλοντος.

Πηγή

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ