Τότεναμ-Μάντσεστερ Σίτι: Όλα τα φώτα στο πρώτο ντέρμπι της σεζόν στο Λονδίνο

Petite Perle 300×250

Η Τότεναμ υποδέχεται τη Μάντσεστερ Σίτι στο μεγάλο ντέρμπι της 1ης αγωνιστικής της Premier League για τη νέα σεζόν (18:30 Cosmote Sport1).

Σπουδαίο παιχνίδι στην πρεμιέρα της Premier League με την Τότεναμ να υποδέχεται στο Βόρειο Λονδίνο την πρωταθλήτρια Μάντσεστερ Σίτι.

Πρόσωπο της βραδιάς φυσικά δεν είναι άλλο από αυτό του ηγέτη των Σπιρουνιών, Χάρι Κέιν, ο οποίος έχει σύμφωνα με τα ρεπορτάζ εκφράσει την επιθυμία του να μετακομίσει εκτός Λονδίνου. Από τις κύριες διεκδικήτριες του είναι φυσικά η σημερινή αντίπαλος της ομάδας του, Μάντσεστερ Σίτι, η οποία ετοιμάζει νέα πρόταση ύψους 150 εκατομμυρίων ευρώ για την απόκτηση του Άγγλου στράικερ.

Μετά την αποτυχία της περασμένης σεζόν να πάρει το εισιτήριο για το Champions League, η Τότεναμ με νέο προπονητή στον πάγκο της, τον Νούνο Εσπίριτο Σάντο, έχει θέσει υψηλούς στόχους για τη φετινή χρονιά. Στα φιλικά προετοιμασίας, είχε σχετικά καλό πρόσωπο, παίζοντας όμως με ομάδες χαμηλότερης δυναμικής. Η καλύτερη της εμφάνιση ήταν στην πρόβα τζενεράλε με αντίπαλο την Αρσεναλ όπου επικράτησε με 1-0 με γκολ του Σον.

Αγωνιστικά, αξίζει να σημειωθεί πως ο  Χάρι Κέιν έμεινε τελευταία στιγμή εκτός αποστολής για το ντέρμπι, φουντώνοντας τα μεταγραφικά σενάρια.

«Στόχος μας είναι να ξεπεράσουμε τα όρια μας. Να ξέρουμε τι απαντήσεις να δώσουμε στα ερωτήματα που μας παρουσιάζονται στο παιχνίδι. Πρέπει και θα δουλέψουμε πολύ σκληρά. Είμαι σίγουρος ότι οι οπαδοί θα απολαύσουν το ματς της Κυριακής γιατί οι παίκτες θέλουν τόσο πολύ να παίξουν», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Νούνο.

ΠΙΘΑΝΗ ΕΝΤΕΚΑΔΑ (4-3-3): Γιορίς – Ντόχερτι, Σάντσες, Ντάιερ, Ρεγκιλόν – Σκιπ, Χόιμπιεργκ, Λο Σέλσο – Λούκας, Μπεργκβάιν (Κέιν), Σον

Από την άλλη πλευρά, η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα μετά την πικρία που της άφησε η απώλεια του τροπαίου του Σούπερ Καπ από τη Λέστερ το Σάββατο, θέλει το διπλο στο Λονδίνο, προκειμένου να πετύχει ένα αξιομνημόνευτο ρεκόρ, αφού θα μετράει 11 σερί νίκες σε πρεμιέρα πρωταθλήματος, που θα είναι η καλύτερη επίδοση στην ιστορία της μεγάλης κατηγορίας. 

Στη συνέντευξη Τύπου, ο Γκουαρδιόλα στάθηκε στις δηλώσεις του Κλοπ σχετικά με τις πολυδάπανες μεταγραφές της Σίτι, της Τσέλσι και της Παρί: 

«Δεν κρίνω τις άλλες ομάδες για το τι κάνουν. Κάνουν αυτό που πιστεύουν. Επενδύουμε σε αυτά που μπορούμε. Μπορέσαμε να αγοράσουμε με 100 εκατ. λίρες τον Γκρίλις επειδή λάβαμε 60 εκατ. λίρες από πωλήσεις. Έχουμε όρια από το FFP, εάν δε συμφωνούν, ας μας πάνε στα δικαστήρια. Ξοδεύουμε επειδή μπορούμε. Δεν ξοδεύουμε όταν δεν μπορούμε. Είμαστε στην ίδια θέση όπως όλοι».

ΠΙΘΑΝΗ ΕΝΤΕΚΑΔΑ (4-2-3-1): Εντερσον – Γουόκερ, Ντίας, Στόουνς, Κανσέλο – Ρόδρι, Γκιουντογάν – Μαχρέζ, Γκρίλις, Τόρες – Στέρλινγκ

πηγή: www.protothema.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ