Ολονύχτια αναμένεται η διπλή μάχη με τις φλόγες στην Αττική – Καλύτερη η εικόνα στην Κερατέα

Petite Perle 300×250

Μάχη με όσες δυνάμεις είναι διαθέσιμες δίνει η Πυροσβεστική με τη συνδρομή εθελοντών, του Στρατού και της Tοπικής Aυτοδιοίκησης, ώστε να περιορίσουν τις δύο πυρκαγιές στην Αττική, στα Βίλλια και την Κερατέα, πριν πέσει η νύχτα κι αποχωρήσουν τα εναέρια μέσα.

Γι' αυτό και έχουν κινητοποιηθεί κι επιχειρούν συνεχώς τα αεροσκάφη και ελικόπτερα, που έχουν φτάσει στον μέγιστο αριθμό, με βάση τις ανάγκες όλης της χώρας κι έχουν ενισχυθεί από άλλες περιοχές. Συνολικά στα Βίλλια επιχειρούν 9 ελικόπτερα και 8 αεροσκάφη, ενώ στην Κερατέα 8 αεροσκάφη και 11 ελικόπτερα.about:blank

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, πιο δύσκολη είναι η κατάσταση στα Βίλια, όπου το μεγάλο μέτωπο κινείται προς το όρος Πατέρα, έχει φτάσει στις παρυφές του βουνού, όπου εκτείνεται ένα παρθένο παλιό δάσος, ενώ οι φλόγες έχουν πλησιάσει αρκετά τον οικισμό των Βιλλίων, ο οποίος όμως δεν κινδυνεύει μέχρι και αυτή τη στιγμή. Στόχος είναι οι δυνάμεις να εμποδίσουν τη φωτιά να επεκταθεί στο βουνό, όπου πλέον θα είναι πολύ δύσκολη η αντιμετώπισή της, καθώς δεν μπορούν να κινηθούν τα επίγεια μέσα στην κατάφυτη περιοχή.

Στην Κερατέα, όπως λένε αρμόδιοι αξιωματικοί του Π.Σ., η εικόνα είναι λίγο καλύτερη, αλλά υπάρχουν ακόμα πολλές εστίες και αναζωπυρώσεις, ιδιαίτερα προς την πλευρά του οικισμού Συντερίνα, ενώ γίνεται μάχη να μη περάσει η φωτιά στον εθνικό δρυμό Σουνίου. Οι αξιωματικοί, δεδομένου ότι εξασθενούν και οι άνεμοι, εκφράζουν συγκρατημένη αισιοδοξία ότι θα μπορέσουν να οριοθετήσουν την πυρκαγιά και να την κρατήσουν τη νύχτα, ώστε το πρωί να μπορέσουν να την ελέγξουν με τη βοήθεια των εναέριων μέσων που θα πετάξουν ξανά με το πρώτο φως.

Από την πυρκαγιά στην Κερατέα έχουν καταστραφεί ή έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές αρκετά σπίτια στους οικισμούς που εκκενώθηκαν μέσω του 112 ή ήταν διάσπαρτα στην περιοχή.

Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού και της Κρατικής Ασφάλειας για την εξακρίβωσης των αιτίων των δύο πυρκαγιών, καθώς υπάρχουν ενδείξεις και μαρτυρίες για εμπρησμό.

Πηγή: naftemporiki.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ