Ανακοίνωση της ΕΠ Κρήτης του ΚΚΕ για την επέλαση της πανδημίας στη Κρήτη και την ασφυκτική πίεση στο σύστημα Υγείας

Petite Perle 300×250

Η επέλαση του τέταρτου κύματος της πανδημίας στη Κρήτη καλά κρατεί και η κυβέρνηση συνεχίζει την αποτυχημένη πολιτική αντιμετώπισης του με τα «περιορισμένα lockdown» και τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς, ότι δηλαδή απαιτούν τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα και «οι ανάγκες της αγοράς» για κέρδη.

Όμως με τη μεγάλη αύξηση κρουσμάτων ειδικά στο βόρειο μέρος του νησιού,  όπου ο τουρισμός έχει χτυπήσει νούμερα 2019 και με το σύστημα Υγείας να έχει φτάσει το κόκκινο, είναι ορατός ο κίνδυνος άμεσα να θρηνήσουμε δεκάδες νεκρούς όλων των ηλικιών.

Ο λαός της Κρήτης τώρα πρέπει να διεκδικήσει αποφασιστικά, η κυβέρνηση να ακούσει τους υγειονομικούς, να πάρει μέτρα ουσιαστικής ενίσχυσης της πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας και να αφήσει τη καραμέλα της ατομικής ευθύνης, την επίκληση του κοινωνικού αυτοματισμού και τη στοχοποίηση των υγειονομικών. Να αναλάβει της ευθύνες της για τους χαμηλούς ρυθμούς εμβολιασμού και να αφήσει τα σχέδια της για αναστολές και απολύσεις υγειονομικών. Να ανοίξει και άλλα κρεβάτια απλής νοσηλείας και ΜΕΘ και να αφήσει τα σχέδια για κλείσιμο νοσοκομείων και συγχωνεύσεις κλινικών στο νησί.

Η Υγεία του λαού δεν μπορεί να αποτίθεται στο φιλότιμο γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού, που είναι  ήδη εξαντλημένοι από την παράνομη υπερεφημέρευση στην οποία έχουν υποχρεωθεί.

Σκόπιμα η κυβέρνηση επιχειρεί με μπαλώματα να διαχειριστεί  τα σοβαρά κενά στα νοσοκομεία γιατί θεωρεί ως δημοσιονομικό κόστος τις προσλήψεις προσωπικού και με αυτόν τον τρόπο υπηρετείται η πολιτική της εμπορευματοποίησης της Υγείας και η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων του κλάδου.

Έστω και τώρα, την ύστατη ώρα:

 Να προχωρήσει η πλήρης στελέχωση με μόνιμο προσωπικό των νοσοκομείων, καθώς και των ιατρείων και των Κέντρων Υγείας του νησιού με ταχείς διαδικασίες. Ανάκληση του απαράδεκτου μέτρου της αναστολής εργασίας των υγειονομικών και των εργαζομένων στις δομές πρόνοιας.

– Εξασφάλιση της συνέχειας της λειτουργίας όλων των κλινικών και των τακτικών χειρουργείων.

-Άμεση πραγματική επίταξη του ιδιωτικού τομέα και ένταξη του σε ενιαίο σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας.

-Να συσταθούν πολλαπλάσια συνεργεία του ΕΟΔΥ σε όλα τα μεγάλα αστικά κέντρα, τις τουριστικές περιοχές και σε μεγάλους χώρους δουλειάς όπως τα ξενοδοχεία για τακτικά, επαναλαμβανόμενα  δωρεάν τεστ σε κατοίκους, εργαζόμενους κι επισκέπτες.

-Να εξασφαλιστούν επαρκείς χώροι καραντίνας με ευθύνη της κυβέρνησης που να διασφαλίζουν την παροχή ιατρικής περίθαλψης και συνθήκες ανθρώπινης διαβίωσης.

–Να εξασφαλιστεί ο καθολικός και έγκαιρος εμβολιασμός όλων των κατοίκων και εργαζόμενων στο νησί με όλα τα διαθέσιμα εμβόλια που με βάση τα επιστημονικά δεδομένα κρίνονται ασφαλή με ουσιαστικά μέτρα για επιστημονική ενημέρωση του πληθυσμού και ιατρική παρακολούθηση όσων εμβολιάζονται. Ενίσχυση των κινητών μονάδων εμβολιασμού για όσους δεν μπορούν να κινηθούν και για μαζικούς εμβολιασμούς σε μεγάλες επιχειρήσεις.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ