ΕΚΗ: Απλήρωτοι εδώ και 3 μήνες οι εποχικοί αρχαιοφύλακες

Petite Perle 300×250

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου για άλλη μία φορά εκφράζει την αγανάκτηση του διαπιστώνοντας ότι το Ελληνικό Δημόσιο έχει καταντήσει από τους χειρότερους εργοδότες. Όπως συνέβη πρόσφατα με τις σχολικές καθαρίστριες και ακολούθησαν οι συμβασιούχοι αρχαιολόγοι και οι εργατοτεχνίτες του Υπουργείου Πολιτισμού, σήμερα το ίδιο Υπουργείο και παρά το γεγονός ότι διανύουμε μία καλή τουριστική περίοδο, δεν ανταποκρίνεται στις βασικές του υποχρεώσεις, όπως την καταβολή της μισθοδοσίας στους αρχαιοφύλακες

Αξιοσημείωτο είναι ότι οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι έχουν προσληφθεί από τα μέσα του περασμένου Μαΐου χωρίς να έχουν δει ούτε ένα ΕΥΡΩ στους λογαριασμούς τους.

Το ΕΚΗ στέκεται δίπλα σε αυτούς τους εργαζομένους, που μαζικά απευθύνθηκαν για στήριξη, προκηρύσσοντας στάση εργασίας την Δευτέρα 23 Αυγούστου 2021 και ώρα από τις 12μμ έως τις 3.30μμ. Παράλληλα, στέλνουμε μήνυμα στην κυβέρνηση ότι θα υπάρξει εντατικοποίηση των κινητοποιήσεων εάν δεν λάβουμε ουσιαστική απάντηση για την καταβολή των δεδουλευμένων.

Καλούμε δε την Κυβέρνηση αντί να περνάει -εν μέσω καλοκαιριού και τουριστικής περιόδου- αντεργατικά νομοσχέδια, να ανταποκρίνεται στις αυτονόητες υποχρεώσεις της.

Το ΕΚΗ δηλώνει αποφασισμένο να συνεχίσει τους καθημερινούς του αγώνες και καλεί όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στα συνδικάτα τους.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ