Ηράκλειο: Το «μίνι» lockdown οδηγεί τους γάμους… στις πλατείες και τα χωριά!

by litsa TSANTIRAKI

Τελευταία Ενημέρωση:

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει στους επιχειρηματίες της εστίασης, το… mute στην μουσική, λόγω του τοπικού lockdown που έχει εφαρμοστεί στο Ηράκλειο.

Μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA , η πρόεδρος του Συνδέσμου Επισιτισμού και Διασκέδασης Ν. Ηρακλείου Μαρία Αντωνακάκη, ανέφερε πως πρέπει να τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα, καθώς είναι υποχρέωση όλων. «Όμως δεν μπορώ να καταλάβω στα μέτρα, το θέμα της μουσικής. Είναι υπερβολικό. Το ανεχόμαστε για τους γάμους, το να μην έχουμε όμως στην απλή εστίαση, να μπορεί ο κόσμος να κάθεται ευχάριστα υπάρχει πρόβλημα και μεγάλο όσον αφορά την πανδημία. Διότι το βλέπουμε καθημερινά και τα νοσοκομεία ζορίζονται πολύ. Πρέπει όμως να καταλάβουν την θέση των επιχειρήσεων που πρέπει κάποιες επιχειρήσεις που είναι κλειστές για μεγάλο χρονικό διάστημα, όπως η νυχτερινή διασκέδαση, που άνοιξαν μετά από πολύ καιρό και ο περιορισμός του ωραρίου τους επιβαρύνει οικονομικά».

Όπως τόνισε η κα. Αντωνακάκη, καθημερινά παρατηρούνται φαινόμενα όπου ο κόσμος από την ανάγκη του να διασκεδάσει πάει σε διάφορα σημεία συγχρωτισμού. «Όπως και με τους γάμους, δεν γίνονται σε μεγάλα μαγαζιά αλλά σε πλατείες και χωριά. Αυτό είναι μια αδικία. Αν θέλουμε να μιλάμε για έλεγχο της πανδημίας πρέπει να εφαρμόζονται παντού τα μέτρα».

Σύμφωνα με την κα. Αντωνακάκη, το ποσοστό των εμβολιασμένων δεν επαρκεί, για τα μαγαζιά που λειτουργούν αποκλειστικά με κλειστούς χώρους. «Ακόμη δεν έχουν φτάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Ίσως μετά το Σεπτέμβρη, τα πράγματα να έχουν προχωρήσει. Προς το παρόν δουλεύουν μόνο οι εξωτερικοί χώροι. Όσοι έχουν κλειστούς χώρους, έχουν πει ότι είναι μόνο για εμβολιασμένους. Διαφορετικά θα υποστούν τεράστιους ελέγχους και μεγάλα πρόστιμα».

Η κα. Αντωνακάκη τόνισε πως η απαγόρευση μετακίνησης και κυκλοφορίας, έχει επηρεάσει περισσότερο τους ντόπιους. «Οι ξένοι κυκλοφορούν χωρίς μάσκα, έρχονται στις επιχειρήσεις μας όμως είναι και λίγο συγκρατημένοι σε ότι αφορά τις καταναλώσεις».

Πρόσθεσε δε, πως στα μαγαζιά στο κέντρο του Ηρακλείου εφαρμόζονται τα μέτρα και ο κόσμος πειθαρχεί. «Σε ότι αφορά κάποιες παραλιακές περιοχές εκτός Ηρακλείου, τα πράγματα είναι μη ελεγχόμενα γιατί οι ξένοι έχουν την ανάγκη όταν έρχονται διακοπές να διασκεδάσουν, οπότε το να τους καθηλώνεις και να μην τους αφήνεις να κάνουν ότι θέλουν είναι δύσκολο, αναγκάζονται να πηγαίνουν σε δρόμους και παραλίες».

Κλείνοντας, η κα. Αντωνακάκη εξέφρασε την πεποίθηση πως και το χειμώνα οι κλειστοί χώροι θα λειτουργούν μόνο για εμβολιασμένους. «Τα πράγματα θα γίνουν πιο σκληρά»

creta24.gr

Related Articles