Παρέμβαση της ΚΝΕ για την προστασία του δάσους της Κέρης

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η παρέμβαση της ΚΝΕ στο δάσος Κέρη στο Ηράκλειο. Βασικό αίτημα που αναγραφόταν και στο πανό που κρατούσαν οι συγκεντρωμένοι: «ΕΔΩ και ΤΩΡΑ επαρκή κρατική χρηματοδότηση για την προστασία των δασών». Στην συνέχεια ακολούθησε περιοδεία με την ανακοίνωση του ΚΚΕ για τις πυρκαγιές στο Γάζι με επικεφαλείς τον Φίλιππο Τσιαπάρα, μέλος του Συμβουλίου Περιοχής Κρήτης της ΚΝΕ, και τον Μιχάλη Χουστουλάκη , εκλεγμένο Δημοτικό Σύμβουλο με την Λαϊκή Συσπείρωση στον Δήμο Μαλεβιζίου.

Ο Φίλιππος Τσιαπάρας στάθηκε στην ανάγκη να παρθούν τώρα μέτρα αντιπυρικής προστασίας για να μην συνεχιστεί η τραγωδία που ζούμε, αλλά και να αποζημιωθούν στο 100% όλοι οι πυρόπληκτοι.

Ο Μιχάλης Χουστουλάκης στάθηκε στο γεγονός ότι η εμπορευματοποίηση της γης, μεταξύ των οποίων και τα σχέδια για εγκατάσταση αιολικών κ.α. είναι το προσάναμα για τις πυρκαγιές, και ότι ο λαός πρέπει να αντιταχθεί και να παλέψει ενάντια σ αυτά τα σχέδια, που αφορούν και το δάσος της Κέρης.

Κατά την περιοδεία στο Γάζι συζητήθηκαν τα βασικά μέτρα που προτείνει το ΚΚΕ αυτήν την περίοδο για την προστασία των δασών, κάποια εκ των οποίων μπορεί να τα εκπληρώσει μόνο ο λαός με την δική του πρωτοβουλία:

  • Η ανάγκη να συγκροτηθούν ομάδες πυροπροστασίας και περιφρούρησης των δασών, για να προστατευτεί ο φυσικός πλούτος της χώρας μας με την ταυτόχρονα διεκδίκηση των αναγκαίων υποδομών και μέσων – έστω και τώρα – για να μην επαναληφθούν παρόμοια φαινόμενα
  • Να δυναμώσει η αλληλεγγύη στις λαϊκές οικογένειες που δοκιμάζονται. Ήδη και τα πρώτα είδη πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους μαζεύονται και στην Κρήτη μετά από την πρωτοβουλία των σωματείων.
  • Να προχωρήσουν τα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα απ όπου πέρασε η πύρινη λαίλαπα για να μην θρηνήσουμε κι άλλα θύματα
  • Να προχωρήσει η άμεση καταγραφή και αποκατάσταση ζημιών με αποζημίωση στο 100%
ΣΑΛΟΥΣΤΡΟΣ ΑΡΗΣ 336×280
ΚΟΚΚΙΝΑΚΗΣ 336×280
Ροή ειδήσεων - Τελευταία Νέα
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ