Ενθαρρυντικά τα μηνύματα των κρατήσεων για το φθινόπωρο στο Ηράκλειο παρά το «μίνι» lockdown

Petite Perle 300×250

Καλά εξελίχθηκε η χρονιά για τον πιο τουριστικό δήμο του Ηρακλείου, όσον αφορά τον τουρισμό.

Μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA , ο δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος, τόνισε πως η χρονιά παρότι ξεκίνησε με μεγάλες διακυμάνσεις με ένα ουσιαστικά μηδενικό Μάιο και εξαιρετικά αναιμικό Ιούλιο, εξελίχθηκε καλά. «Μετά τις αρχές Ιουλίου και εξελίχθηκε πολύ καλά σε νούμερα, η φετινή χρονιά δούλεψε ο τελευταίος μήνας εξαιρετικά καλά από τις 15 Ιουλίου και μετά, με αποτέλεσμα η περιοχή μας, η οποία είναι ένας τουριστικός προορισμός μεγάλος, το τουριστικό προϊόν άνθισε, υπάρχει σημαντική άνοδος του τουριστικού ρεύματος, όμως υπάρχουν και κατά περιπτώσεις κλάδοι όπως μικρά ξενοδοχεία που το τουριστικό προϊόν παρότι άνθισε δεν ανταποκρίθηκε στους τζίρους των καταστημάτων. Μικρά ξενοδοχεία έχουν παραμείνει κλειστά ενώ κάποια δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν με πληρότητες χαμηλότερες».

Σύμφωνα με τον κ. Σέγκο, το «μίνι» lockdown που επήλθε έχει κάποια σοβαρή επίπτωση κατά βάση στη νυχτερινή διασκέδαση«Πρέπει να υπενθυμίσω ότι είναι σημαντικό κομμάτι στο δήμο όμως δεν ήταν καίριο το πλήγμα από την εμφάνιση των περιοριστικών μέτρων. Ήρθε μέσα στον Αύγουστο και παραμονή της Παναγίας, σε ένα Αύγουστο που ήταν γεμάτες κρατήσεις με μεγάλη κίνηση. Έχει μικρές συνέπειες όμως καταδεικνύει σαφέστατα σε όλους μας ότι αποτελεί ισχυρό καμπανάκι για τον Σεπτέμβρη και τον Οκτώβρη. Δεν θα κουραστώ να λέω ότι για να πάει καλά η φετινή χρονιά και το σύνολο των τοπικών κοινωνιών, να έχουμε ένα καλό χειμώνα, είναι να πάει καλά ο Σεπτέμβρης και ο Οκτώβριος. Αν δεν πάνε καλά, ο ένας μήνας που θρέφει τους 11 δεν θα φτάσει».

Κλείνοντας, ο κ. Σέγκος τόνισε πως αν τις επόμενες 15 ημέρες, δεν αυξηθούν οι εμβολιασμοί, δεν προσέχουμε και δεν αποφεύγουμε τις συναθροίσεις, δεν αποκλείεται τον Σεπτέμβριο να βιώσουμε την υπέρβαση και την εφαρμογή και άλλων μέτρων. «Επίσης προϊόντος του χρόνου, μέσα στο Σεπτέμβριο οι αγορές που έρχονται στο δήμο, αρχίζουν να ψυχραίνουν και να κλείνονται μέσα. Άρα δεν αποκλείεται και αυτές οι κοινωνίες να υποστούν νέα μέτρα. Πρέπει να δουλέψουμε τώρα, η Ελλάδα έχει το ανταγωνιστικό προϊόν του τουρισμού έναντι άλλων χωρών που έμεινα κλειστές. Γι' αυτό πρέπει από κόκκινοι να γίνουμε κίτρινοι ή πράσινοι».

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ