Ολυμπιακός: Έβγαλε αντίδραση και έκανε καθοριστικό βήμα πρόκρισης στους ομίλους του Europa League – Δείτε βίντεο

Petite Perle 300×250

Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν με 3-0 της Σλόβαν Μπρατισλάβας και είναι με το… ενάμιση πόδι στους ομίλους – Τραυματίστηκε και χάνει τη ρεβάνς ο MVP Σισέ – Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

Ο Ολυμπιακός έβγαλε αντίδραση κόντρα στη Σλόβαν μετά τα όσα ακολούθησαν του αποκλεισμού από την Λουντογκόρετς και με τη χθεσινή του νίκη με 3-0 στο Καραϊσκάκη στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι για τα playoff του Europa League έκανε καθοριστικό βήμα για την πρόκρισή του στους ομίλους της δεύτερης τη τάξει διοργάνωσης της UEFA.

Το «λίφτινγκ» του Πέδρο Μαρτίνς στην 11άδα σε συνδυασμό με τις ενέργειες της διοίκησής (ομιλία Μαρινάκη στου Ρέντη και μεταγραφική ενίσχυση) έφερε αποτελέσματα με την ομάδα να παρουσιάζεται σοβαρή και πειθαρχημένη απέναντι στους Σλοβένους και επί της ουσίας να «καθαρίζει» την πρόκρισή από το πρώτο παιχνίδι, με τα τέρματα των Μαντί Καμαρά, Σισέ και το αυτογκόλ του Μποζίκοφ στο ντεμπούτο του Βατσλίκ κάτω από τα δοκάρια και του Ονιεκούρου στο δεύτερο ημίχρονο.

Έντονο πρέσινγκ ψηλά, καλή και γρήγορη κυκλοφορία, γρήγορο τρανζίσιον και πειθαρχία στο πλάνο του προπονητή ήταν ορισμένα από τα στοιχεία των «ερυθρόλευκων» που «μπλόκαραν» την ομάδα των… Βάις στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να κάνουν την πρώτη τους τελική προσπάθεια στο 85ο λεπτό.

Μοναδική αρνητική στιγμή στο παιχνίδι για τους Πειραιώτες, ο τραυματισμός του MVP της αναμέτρησης Σισέ στο 74ο λεπτό. Ο Σενεγαλέζος στόπερ έχει υποστεί κάκωση στην αριστερή ποδοκνημική και σήμερα αναμένονται νέες εξετάσεις για να διαπιστωθεί το μέγεθος του τραυματισμού του και το διάστημα της απουσίας του.

Μαρτίνς – «Είχαμε ανάγκη τη νίκη. Ο κόσμος θα δει όμορφα πράγματα από τον Ολυμπιακό»

Στην αντίδραση που έδειξαν οι παίκτες του μετά τον αποκλεισμό από τη Λουντογκόρετς στάθηκε ο Πέδρο Μαρτίνς. Ο προπονητής του Ολυμπιακού δήλωσε ικανοποιημένος από την επικράτηση επί της Σλόβαν και εξέφρασε τη βεβαιότητα πως οι «ερυθρόλευκοι» θα προσφέρουν φέτος θέαμα στον κόσμο τους.

«Πραγματικά είχαμε ανάγκη από τη σημερινή νίκη, κυρίως να δείξουμε ότι μπορούμε να ξεπεράσουμε τα άσχημα αποτελέσματα. Καταφέραμε να αντιδράσουμε και δείξαμε ότι είμαστε έτοιμοι για μία νέα σελίδα. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι και πρέπει να συγχαρούμε την ομάδα, γιατί δείξαμε ότι μπορούμε να ξεπερνάμε τις αρνητικές στιγμές και τα προβλήματα. Έχουμε τον χαρακτήρα και αυτό θα είναι το αγωνιστικό πνεύμα που θα έχει ο Ολυμπιακός και φέτος. Όπως είδατε σήμερα, η ομάδα ήταν εδώ, παρούσα και συνεχώς θα βελτιώνεται. Θα δείτε όμορφα πράγματα φέτος από αυτή την ομάδα και ξέρουμε τι μπορεί να κάνει, είμαστε σίγουροι για αυτό. Χωρίς να ψάξω για δικαιολογίες, οι τελευταίες 20 μέρες ήταν πολύ δύσκολες. Όμως, έχουμε βρει τον εαυτό μας και όποιος παίζει στον Ολυμπιακό, πρέπει να ξέρει να αντιδράει. Όχι μόνο γιατί πρέπει να χαρίζουμε χαρές στον κόσμο, αλλά και για να τιμάμε τη φανέλα που φοράμε».

Καμαρά: «Θα είμαι πάντα εδώ για τον Ολυμπιακό»

Ο Μαντί Καμαρά υποστήριξε ότι σε κάθε παιχνίδι θα δίνει τα πάντα για τον Ολυμπιακό, την ομάδα που όπως είπε του έδωσε τη δυνατότητα να φτάσει στο σημείο που βρίσκεται σήμερα.

«Ο Ολυμπιακός πιστεύω ότι πρέπει να συνεχίσει έτσι με αυτό τον τρόπο να παίζει έτσι και στην συνέχεια σε όλα τα παιχνίδια. Ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα που παίζει με την μπάλα κάτω έχει την κατοχή και έβγαλε την αντίδραση που ζήτησε ο προπονητής σε σχέση με το τελευταίο παιχνίδι. Θα είμαι πάντα εδώ για την ομάδα και θα βοηθήσω όπου χρειαστεί είτε στην άμυνα είτε στην επίθεση και θα δίνω πάντα το 100% για την ομάδα από την αρχή μέχρι το τέλος σε όλα τα παιχνίδια. Στον Αγκιμπού λέω ότι πρέπει να προσπαθεί πάντα να δουλεύει σκληρά για να μπορέσει να πραγματοποιήσει τα όνειρα του, ενώ τα ίδια λέω και στα μικρότερα αδέλφια μου να δουλεύουν πολύ και να προσπαθήσουν να κυνηγήσουν τα όνειρα τους».

Σωκράτης: «Σπουδαία και σημαντική η αντίδραση»

Στην αντίδραση που έβγαλαν οι Πειραιώτες μετά τον αποκλεισμό από τη Λουντογκόρετς στάθηκε και ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος.

«Η εικόνα του αγώνα ήταν πολύ καλή, βγάλαμε αντίδραση όπως ήθελε ο προπονητής. Ήμασταν καλύτεροι, έχουμε περιθώρια βελτίωσης, αλλά ήταν πολύ σπουδαία και σημαντική η αντίδραση. Έχουμε προβάδισμα, αλλά υπάρχει ακόμα ένα παιχνίδι, να είμαστε συγκεντρωμένοι και να πάμε να κερδίσουμε και εκεί».

Ο Ολυμπιακός την ερχόμενη Πέμπτη θα πρέπει να «σφραγίσει» στη Σλοβενία τυπικά και το εισιτήριο για να βρεθεί την επόμενη ημέρα (Παρασκευή 27 Αυγούστου) στην κλήρωση των ομίλων, εκεί οπού θα βρεθούν συνολικά 32 ομάδες με τις 16 να είναι ήδη γνωστές. Ο λόγος για τις Λιόν, Νάπολι, Λεβερκούζεν, Λάτσιο, Μπράγκα, Άιντραχτ, Λέστερ, Λοκομοτίβ, Γκενκ, Μαρσέιγ, Γουέστ Χαμ, Ρεάλ Σοσιεδάδ, Μπέτις, Σπαρτάκ, Σπάρτα και Μίντιλαντ.

Οι υπόλοιπες 16 ομάδες θα προκύψουν μέσω των playoffs τόσο του Europa League, όσο και του Champions League. Από τα πρώτα θα εξασφαλίσουν εισιτήριο 10 ομάδες και θα μείνουν ανοιχτές 6 θέσεις. Οι 4 θα προκύψουν από τους ηττημένους στο μονοπάτι των πρωταθλητών της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης και οι άλλες 2 από τους ηττημένους στο μονοπάτι των μη πρωταθλητών, με τον Ολυμπιακό να περιμένει να μάθει αν θα είναι στο 1ο ή το 2ο γκρουπ δυναμικότητας.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ