Συγκίνηση προκαλούν τα λόγια καρδιάς από τις αδερφές και ξαδέρφες του Κώστα Κεφαλογιάννη

Petite Perle 300×250

Την Κυριακή 22 Αυγούστου, θα τελεστεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, στο Μεϊντάνι, το σαρανταήμερο μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής, του Κώστα Κεφαλογιάννη "του Μαύρου", που "έφυγε" από τη ζωή, μόλις στα 47 του χρόνια, στις 13 Ιουλίου 2021, σκορπίζοντας τη θλίψη σε συγχωριανούς, συγγενείς και φίλους. Η τελετή θα γίνει σύμφωνα με όλα τα μέτρα προστασίας κατά της πανδημίας του Covid 19.

Με σημείωμα τους στην ΑΝΩΓΗ, τον αποχαιρετούν οι δυο αγαπημένες τους αδερφές, Δήμητρα και Σοφία, αναφέροντας τα παρακάτω:

"Αγαπημένε μας αδερφέ.

Έφυγες αναπάντεχα και γρήγορα!

Τώρα το μόνο που έχουμε είναι αναμνήσεις από το παρελθόν. Αυτές οι αναμνήσεις από τα χρόνια που περάσαμε μαζί, θα μας συντροφεύουν στο μέλλον. Η ευχή μας θα ήταν να είσαι πάλι κοντά μας, όπως πριν, υγιής και ζωντανός, όμως ξέρουμε ότι δεν είναι εφικτό.

Θα μας λείψεις τόσο πολύ, θα ζεις όμως πάντα μέσα στις καρδιές μας, μέχρι να ανταμώσουμε ξανά! Σε αγαπάμε πολύ και δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ!

Ευχαριστούμε όλους τους συγγενείς, φίλους, γνωστούς και αγνώστους, για την αγάπη και την συμπαράσταση στην οικογένεια μας.

Δήμητρα και Σοφία."

Με συγκίνηση αποχαιρετούν  οι ξαδέρφες Βούλα , Μαρία Κεφαλογιάννη και Στέλλα Βεργετάκη τον Κώστα και αναφέρονται στις δύσκολες στιγμές που πέρασε τους τελευταίους μήνες της ζωής του, πάντα όμως με καθαρό βλέμμα και δύναμη ψυχής συγκλονιστική.

Αναλυτικά το κείμενο από τα ξαδέρφια του έχει ως εξής

«Η Αγάπη, θάνατο δεν παθαίνει»,

κι εσύ όλος αγάπη,  αγαπημένε Κώστα μας!

 Ξυπνούσες κάθε πρωί, γεμάτος χαρά, γεμάτος φως!

"Καλημέρα κόσμε", έλεγες και δόξαζες τον Θεό. 

Κάθε μέρα! 

Μέχρι την 13η Ιουλίου 2021, τη μέρα που θρυμματίστηκε ο κόσμος μας.

Γιατί εσύ ήσουν πάντα δίπλα μας. Είχες μια αγκαλιά για όλους.

Και τώρα δεν συνταιριάζονται οι λέξεις… 

Η ψυχή μας πονά από την έλλειψη της φυσικής σου παρουσίας. Στο μυαλό μας  είναι χαραγμένες  οι αξίες σου, η λεβεντιά σου, η καλοσύνη σου, η δικαιοσύνη σου, η ντομπροσύνη σου, η ακούραστη δύναμή σου να προσφέρεις ανιδιοτελώς και γενναιόδωρα σε όλους. Γιατί αυτές τις αξίες πίστευες και μετέφερες γενναιόδωρα σε μας και στο μονάκριβο γιο σου.

Στα 47 σκαλοπάτια της ζωής σου στάθηκες αλύγιστος μαχητής, ακλόνητος βράχος με το αληθινό σου βλέμμα κι εκείνο το χαρακτηριστικό χαμόγελό σου να αντανακλούν την ομορφιά της ψυχής σου.

Μα στο τελευταίο σκαλοπάτι, είχες κλεισμένο ξαφνικό, πικρό κι επώδυνο ραντεβού.

«Για προληπτικούς λόγους με κρατάνε», μας έλεγες. Κι οι προληπτικοί λόγοι γίναν πόλεμος, αγώνας τιτάνιος, στης εντατικής τα μαρμαρένια αλώνια. Κι ο θείος Νίκος εκεί, ακούραστος, δεν έφυγε στιγμή από το πλάι σου, μάρτυρας του αγώνα σου, μας μετέφερε τα νέα της μάχης σου.

 Και την κέρδισες αυτή την πρώτη μάχη και φωτίστηκε ο κόσμος ολόκληρος. 

«Κώστα», σου λέγαμε,  «πολύς κόσμος  σε αγαπάει και προσεύχεται για σένα».

«Το νοιώθω, να είναι καλά όλοι»  μας απαντούσες.

Σε αυτές τις 12 μέρες στο δωμάτιο της κλινικής, μετά την εντατική,  στιγμή δε λιγοψύχισες, πίστευες ότι θα κερδίσεις κι αυτή τη μάχη.

«Σας αγαπώ όλους»  μας έλεγες.

Η  λιονταρίσια σου ψυχή, όμως, φαίνεται ήταν βαθιά λαβωμένη. Και τούτη η λαβωματιά είναι βαθιά για όλους μας.

Κώστα μας, κατάφερες σπουδαία πράγματα. Είμαστε όλοι περήφανοι για σένα. Για το ήθος σου. Για την διαδρομή σου. Για τη στάση σου στη ζωή.

Πιστεύουμε  πως ο Παράδεισος είναι όπου είσαι κι εσύ. 

Στους ουρανούς θυμίαμα τα λόγια τα ακριβά μας: ο γιος σου ο Γιώργος, ο πατέρας σου ο Γιώργης, η μάνα σου η Μαρίκα, η αδερφή σου η Δήμητρα, η αδερφή σου η Σοφία  θα μας έχουν πάντα δίπλα τους και θα συνεχίζουμε όλοι μαζί αγαπημένοι.

Θέλουμε κι εμείς να μας καλημερίζεις από  την "αντίπερα όχθη"…

Κάτι θ΄ ακούμε, δεν μπορεί!

Με το βλέμμα στη γραμμή του ορίζοντα, εκεί που ενώνεται η γη με τον ουρανό, εκεί που τίποτα πια δεν μας χωρίζει, σου φωνάζουμε

ΚΩΣΤΑ ΜΑΣ, ΣΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΠΟΛΥ!"

Πηγή: Ανωγή

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ