Ετήσιο μνημόσυνο 17 Εθνομαρτύρων του Μαράθου στον χώρο του Ηρώου (φώτο)

Petite Perle 300×250

Το καθιερωμένο ετήσιο Μνημόσυνο τελέστηκε από τον Δήμο Μαλεβιζίου και την Τοπική Κοινότητα Μαράθου, για την ανάπαυση των ψυχών των εκτελεσθέντων από τους Γερμανούς κατακτητές 17 Εθνομαρτύρων του Μαράθου, στον χώρο του Ηρώου.

Χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κνωσού κ. Πρόδρομος Ξενάκης, ενώ με την παρουσία τους τίμησαν τη σημερινή μέρα μνήμης Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο Ευρωβουλευτής Μανόλης Κεφαλογιάννης, οι Βουλευτές Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης-Γιώργος Λογιάδης, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Παύλος Μπαριτάκης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μαλεβιζίου Σπύρος Καλλέργης Αντιδήμαρχοι, εκπρόσωποι φορέων και αρκετός κόσμος.

Χαιρετισμό απεύθυνε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μαλεβιζίου κ. Σπύρος Καλλέργης, ενώ για το ιστορικό εκείνης της αποφράδας μέρας μίλησε η φιλόλογος Μαρία Παπαδομιχελάκη που πραγματικά συγκίνησε με την περιγραφή των γεγονότων που της είχε εκμυστηρευτεί ο παππούς της.

Ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων από τος επίσημους και τους φορείς του Μαράθου και η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την ανάκρουση του Εθνικού μας ύμνου από τους παρόντες.

Ο Δήμος Μαλεβιζίου και η Τοπική Κοινότητα πρόσφερε ένα κέρασμα σε όλους όσους παρευρέθηκαν στην εκδήλωση μνήμης στο χωριό του Μαράθου.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ