Η Πορτογαλία συνεχίζει την εκστρατεία εμβολιασμών με τους 12-15 ετών

Τελευταία Ενημέρωση:

Περίπου 110.000 παιδιά και έφηβοι ηλικίας 12-15 ετών, ήτοι σχεδόν το ένα τέταρτο αυτής της ηλικιακής ομάδας, αναμένεται αυτό το Σαββατοκύριακο στην Πορτογαλία να εμβολιαστούν κατά της Covid-19, προκειμένου να προετοιμαστούν για την επόμενη σχολική χρονιά, σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές.

Δεκάδες παιδιά και έφηβοι, συνοδευόμενοι από τουλάχιστον το έναν γονέα τους, σχημάτιζαν ουρές σήμερα το πρωί μπροστά από το εμβολιαστικό κέντρο της Αλμάδας, στα νότια περίχωρα της Λισαβόνας.

«Ανυπομονούσα οι αρχές να δώσουν το πράσινο φως για τον εμβολιασμό των εφήβων. Είναι μια ασφάλεια για εκείνους και για εμάς τους γονείς», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Ελιζαμπέτε Μπάστος, έχοντας στο πλευρό της τον γιο της ηλικίας 14 ετών.

«Είμαι χαρούμενος που ενισχύω το ανοσοποιητικό μου σύστημα προκειμένου η πανδημία να μας αφήσει λίγο ήσυχους!», είπε ο 14χρονος.

«Για να πετύχουμε τη συλλογική ανοσία, δεν έχουμε επιλογή, πρέπει να εμβολιάσουμε επίσης τους νεότερους», επισημαίνει από την πλευρά της η Γκιζέλα Μάρτινς, η οποία συνόδευσε τον γιο της, ηλικίας 15 ετών.

Συνολικά, είναι περίπου 160.000 τα παιδιά και οι έφηβοι σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα, εκ των σχεδόν 410.000 συνολικά, που έχουν κλείσει μέχρι στιγμής ραντεβού, σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές, οι οποίες έχουν επίσης αφιερώσει το επόμενο Σαββατοκύριακο για τον εμβολιασμό των πιο νέων. Το περασμένο Σαββατοκύριακο πραγματοποιήθηκαν εμβολιασμοί των 16-17 ετών.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχουν ορίσει οι αρχές, ο στόχος είναι να προετοιμαστούν οι μαθητές για την επιστροφή στα θρανία, που ξεκινά στην Πορτογαλία στα μέσα Σεπτεμβρίου. Η ομάδα που είναι επιφορτισμένη με τον συντονισμό του προγράμματος αυτού ελπίζει να ολοκληρώσει τον εμβολιασμό των 12-15 ετών πριν από τις 19 Σεπτεμβρίου.

Στην Πορτογαλία, πάνω από το 70% του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί πλήρως κατά της Covid-19.

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...