Βίλια : Συνεχίζεται η μάχη της Πυροσβεστικής με τους ανέμους και τις αναζωπυρώσεις

Petite Perle 300×250

Η φωτιά έχει καταστρέψει σπίτια στον Προφήτη Ηλία ενώ έχει εκκενωθεί ο οικισμός και το κομμάτι των Βίλιων που γειτνιάζει με αυτόν. Εμπρησμό «έδειξε» ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης.

Έναν νέο εφιάλτη ζουν οι κάτοικοι των Βιλίων.

Την ώρα που η πυρκαγιά της 16ης Αυγούστου δεν έχει ακόμα σβήσει, ένα νέο μέτωπο ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας 23 Αυγούστου σε δασική έκταση στην περιοχή Κάζα. Αμέσως σήμανε συναγερμός στο Πυροσβεστικό Σώμα καθώς πολύ κοντά βρίσκεται κατοικημένη περιοχή.

Κάηκαν σπίτια και εκκενώθηκαν οικισμοί

Η φωτιά είναι μεγάλης έντασης και καίει παρθένο δάσος, σπίτια, περιουσίες και ό,τι βρίσκεται στο διάβα της. Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχαιρένουν το έργο των πυροσβεστών, που δίνουν μάχη με τον χρόνο δεδομένου ότι σε λίγο θε πέσει το σκοτάδι.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η πύρινη λαίλαπα έχει καταστρέψει τρεις οικίες και αποθηκευτικούς χώρους στον Προφήτη Ηλία. Ο οικισμός νωρίτερα είχε εκκενωθεί όπως και το κομμάτι των Βίλιων που γειτνιάζει με αυτόν. Μέσω του 112 οι κάτοικοι κλήθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και όσοι βρίσκονταν στα Βίλια εκκένωσαν προς Ψάθα ενώ όσοι βρίσκονταν στον Προφήτη Ηλία εκκένωσαν προς Μάνδρα.

Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις στην περιοχή

Στο σημείο που μαίνεται το πύρινο μέτωπο επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις που δίνουν μάχη για να σβήσουν τη φωτιά πριν νυχτώσει. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική επιχειρούν 167 πυροσβέστες με 60 οχήματα συμπεριλαμβανομένων: δύο ομάδων πεζοπόρων τμημάτων, της δύναμης που έχει διαθέσει ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας με 61 πυροσβέστες και 18 οχήματα από τη Ρουμανία, το Μ.Ε.Τ.Π.Ε. και ομάδα Σ.μη.Ε.Α. της ΠΕ.ΠΥ.Δ. Αττικής.

Στην αεροπυρόσβεση επιχειρούν περιοδικά 14 Ε/Π συμπεριλαμβανομένων δύο Ε/Π της Αεροπορίας Στρατού και ενός Ε/Π ως συντονιστικό καθώς και 14 Α/Φ συμπεριλαμβανομένου του Beriev-200. Συνδρομή παρέχουν η ΕΛ.ΑΣ., ο Στρατός, εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

Σημειώνεται ότι λόγω της φωτιάς έχει διακοπεί η κίνηση των οχημάτων:

  • Στην Εθνική Οδό Ελευσίνας – Θηβών από το ύψος της Οδού Αντιστάσεως (πρατήριο υγρών καυσίμων, Μάνδρα, ρεύμα κυκλοφορίας προς Θήβα
  • Στην Οδό Αγίου Γεωργίου από τον οικισμό Παλαιοχώρι προς τον οικισμό Άγιο Γεώργιο και προς Θήβα
  • Στον οικισμό Οινόης, ρεύμα κυκλοφορίας προς Θήβα
  • Στην Εθνική Οδό Ελευσίνας – Θηβών, ρεύμα κυκλοφορίας προς Θήβα και Βίλια
  • Στην Επαρχιακή Οδό Οινόης – Πόρτο Γερμενού και στην Επαρχιακή Οδό Βιλίων – Αλεποχωρίου, ρεύμα κυκλοφορίας προς Βίλια
  • Στη συνέχεια Οδού Αγίου Γεωργίου από Επαρχιακή Οδό Αλεποχωρίου – Ψάθας – Βιλίων (ταβέρνα «Κρύο Πηγάδι») προς οικισμό Άγιο Γεώργιο
  • Στη Λεωφόρο Κιθαιρώνος, ρεύμα προς Βίλια.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ