Να αποδοθεί η θαλάσσια ζώνη των Λινοπεραμάτων στο Λιμενικό Ταμείο Δ. Μαλεβιζίου ζητούν οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ

by MANOS FARSARAKHS

Τελευταία Ενημέρωση:

Σε κατάθεση κοινής αναφοράς της επιστολής του Δημάρχου Μαλεβιζίου, προς τον κ. Υπουργό Ναυτιλίας, προχώρησαν οι βουλευτές Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Βαρδάκης, Νίκος Ηγουμενίδης και Χάρης Μαμουλάκης.

Ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου, μετά την προφορική δέσμευση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, στο πλαίσιο κοινοβουλευτικού ελέγχου, να εξαιρεθεί η ζώνη Λινοπεραμάτων από την επικείμενη σύμβαση υπό παραχώρησης του Λιμένα Ηρακλείου, ζητά να οριστεί συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, σε σχέση με τη διαδικασία εξαίρεσης και να αποδοθεί η χρήση, εκμετάλλευση και διαχείριση της χερσαίας και θαλάσσιας ζώνης της περιοχής, στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Μαλεβιζίου, θέση η οποία έχει εκφραστεί και μέσα από το ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου (αρ.αποφ.27/2021). 

Για το λόγο αυτό, ο Δήμαρχος αιτείται δια ζώσης συνάντηση και ενημέρωση από τον Υπουργό, ώστε να οριστούν οι λεπτομέρειες για την άσκηση διοίκησης και διαχείρισης της λιμενικής ζώνης Λινοπεραμάτων από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Μαλεβιζίου, ως γεωγραφικής περιοχής ευθύνης του.

Επιπλέον, το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της Δημοτικής Ενότητας Γαζίου, το οποίο βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο προ της έγκρισης εφαρμογής, προβλέπει την αξιοποίηση της περιοχής των Λινοπεραμάτων, συμπεριλαμβανομένης και της χερσαίας ζώνης που σήμερα διαχειρίζεται ο ΟΛΗ, με όρους βιώσιμου, ήπιου, πολυθεματικού τουρισμού.

Οι βουλευτές Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία καλούν τον αρμόδιο υπουργό να λάβει υπόψη του, το αίτημα του Δημάρχου Μαλεβιζίου αλλά και να ενημερώσει για τις ενέργειες στις οποίες θα προβεί.

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...