Τα είπαν όλα! (φώτο-βίντεο)

Petite Perle 300×250

Tον Δήμαρχο Μαλεβιζίου επισκέφθηκε ο ευρωβουλευτής  Μανώλης  Κεφαλογιάννης

Μόνο εθιμοτυπική δεν ήταν η συνάντηση που είχε ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας με τον ευρωβουλευτή της ΝΔ, Μανώλη Κεφαλογιάννη, η οποία έγινε στο δημαρχείο Μαλεβιζίου.

Ο κ. Κεφαλογιάννης άκουσε προσεκτικά τα θέματα που ανέλυσε ο Δήμαρχος  για όλα τα τρέχοντα ζητήματα, την αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής, αλλά και τα προβλήματα που έχει συναντήσει.

Αναφέρθηκε στην αξιοποίηση των χρηματοδοτικών προγραμμάτων, τα οποία είναι τα μόνα που δίνουν διέξοδο προς το παρόν καθώς τα ιδία έσοδα είναι ελάχιστα.

Ο κ. Μποκέας έκανε λόγο για σημαντική στέρηση εσόδων λέγοντας συγκεκριμένα ότι  «είμαστε πραγματικά στραγγαλισμένοι». Αυτός είναι και ο λόγος που όλο το  βάρος έχει πέσει στην αξιοποίηση κάθε διαθέσιμου χρηματοδοτικού  εργαλείου.

Η ανάλυση των θεμάτων ξεκίνησε με το αίτημα για την παραχώρηση της χερσαίας ζώνης μετά και την πρόσφατη επιστολή που έστειλε στον  Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη ζητώντας να οριστεί συνάντηση για να διευθετηθούν και να ξεκαθαριστούν  όλες οι διαδικασίες, αφού ήδη υπάρχει θετική ανταπόκριση  σε προφορικές δεσμεύσεις για το θέμα της παραχώρησης.

Ο κ. Κεφαλογιάννης τάχθηκε υπέρ του αιτήματος και σημείωσε ότι πρέπει να επιτευχθεί η υπογραφή της παραχώρησης.

Πολλές φορές κατά τη διάρκεια της συζήτησης τόνισε ότι υποστηρίζει το αίτημα της παραχώρησης και θα σταθεί αρωγός στην προσπάθεια που έχε σε εξέλιξη ο  Δήμος.

Αυτή τη φράση την χρησιμοποίησε σε πολλά θέματα  και στον σχεδιασμό που άπτεται των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών.

Μάλιστα προέτρεψε τον δήμαρχο να επιχειρήσει να βάλει τη δική του σφραγίδα σε πληθώρα εμβληματικών έργων που θα φέρουν την  μελλοντική προοπτική σε μια περιοχή διαρκώς αναπτυσσόμενη που μέσα σε λίγα χρόνια έχει αλλάξει  άρδην.

Έδωσε πολλά παραδείγματα για το πώς ήταν και πως έχει γίνει το Γάζι μέσα σε μόλις λίγες δεκαετίες.

Είπε ότι αυτή είναι η περίοδος της ακμής για την περιοχή και οι σχεδιασμοί επιβάλλεται να είναι οραματικοί.

Η συνάντηση έκλεισε με την αναφορά που έγινε για την αξιοποίηση πόρων από το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ