Ανασφάλιστη καλείται να πληρώσει υπέρογκο ποσό στο Νοσοκομείο Χανίων

Petite Perle 300×250

Ένα μεγάλο ποσό καλείται να πληρώσει ένας κάτοικος Χανίων, στο Γενικό Νοσοκομείο η μητέρα του οποίου νοσηλεύτηκε στο ίδρυμα για έξι ημέρες. Η μητέρα του είναι ανασφάλιστη, κι αν δεν πληρώσει το ποσό, θα μεταφερθεί σαν χρέος στην εφορία του.

Με αφορμή το περιστατικό αυτό, η Ένωση Οικοδόμων Χανίων ζητά  από την διοίκηση του νοσοκομείου, την διοίκηση της 7ης ΥΠΕ, το Υπουργείο Υγείας να πάρει θέση για το πρόβλημα του συναδέλφου τους. Την ίδια στιγμή, όπως αναφέρουν και σε ανακοίνωσή τους, ζητούν να δεσμευτούν όλοι οι αρμόδιοι φορείς με ευθύνη του Υπουργείου Υγείας ότι δεν θα ξαναζητήσουν νοσήλια σε ανασφάλιστο.

Ειδικότερα:

"Μάλλον λάθος έπραξε ο συνάδελφος οικοδόμος που πάνω στο πρόβλημα υγείας που παρουσίασε η μητέρα του που φιλοξενούσε αναγκάστηκε να τη μεταφέρει στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων.

Μετά από 6 μέρες νοσηλείας όταν πήγε να πάρει το εξιτήριο του ανακοίνωσαν ότι πρέπει ο ίδιος να πληρώσει κοντά στα χίλια ευρώ γιατί η μητέρα του είναι ανασφάλιστη ειδάλλως θα μεταφερθούν σαν χρέος στην εφορία του.

Την περίοδο που διανύουμε βλέπουμε την επέλαση του τέταρτου κύματος της πανδημίας στο νησί, με το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων να βρίσκεται στο κόκκινο και τους Υγειονομικούς να καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να εξασφαλιστεί η απαιτούμενη φροντίδα στους ασθενείς.

Η λύση στην υποχρηματοδότηση της υγείας με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων που έχουν περάσει δεν μπορεί να είναι το ξεζούμισμα ενός μεροκαματιάρη. Σήμερα είναι ανάγκη η καθολική δημόσια και δωρεάν υγεία για όλο το λαό. Καλούμε τη διοίκηση του νοσοκομείου, την διοίκηση της 7ης ΥΠΕ, το Υπουργείο Υγείας να πάρει θέση για το πρόβλημα του συναδέλφου.

Να σταματήσουν να επικαλούνται το "γράμμα" του Νόμου και να προβούν στις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να καλυφθούν τα νοσήλια της μητέρας του συναδέλφου.

Την ίδια στιγμή που ο λαός μας στενάζει από τους άμεσους και έμμεσους φόρους, είναι απαράδεκτο να επικαλούνται ότι δεν υπάρχουν λεφτά για να καλυφθούν οι ανάγκες των εργαζομένων για δωρεάν Υγεία.

Είναι προκλητικό εν μέσω πανδημίας ευθαρσώς να αποδεικνύουν ότι η Υγεία είναι εμπόρευμα, την ίδια στιγμή που οι ιδιώτες της Υγείας, οι κλινικάρχες θησαυρίζουν. Το κράτος τους εμφανίζεται ανεπαρκές όταν είναι να καλυφθούν οι λαϊκές ανάγκες.

Ξαφνικά όμως το δημοσιονομικό περιθώριο βρίσκεται, τα λεφτά εμφανίζονται όταν είναι να χρηματοδοτηθούν οι μονοπωλιακοί όμιλοι, οι κατασκευαστικές εταιρείες, οι εφοπλιστές και οι τραπεζίτες.

Σαν συνδικάτο συνεχίζουμε τον αγώνα για να θωρακιστεί το δημόσιο σύστημα Υγείας, τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας, με μαζικές προσλήψεις όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού, με κλίνες ΜΕΘ, με κατάλληλες υποδομές και εξοπλισμό αξιοποιώντας όλα τα σύγχρονα επιτεύγματα της τεχνολογίας και της επιστήμης. Συνεχίζουμε τον αγώνα για μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς.

Διεκδικούμε:

-Απαιτούμε να εξασφαλιστεί άμεσα από το κράτος η κάλυψη των εξόδων νοσηλείας στην μητέρα του συναδέλφου. Να δεσμευτούν όλοι οι αρμόδιοι φορείς με ευθύνη του Υπουργείου Υγείας ότι δεν θα ξαναζητήσουν νοσήλια σε ανασφάλιστο συνάδελφο. Η Υγεία είναι κοινωνικό αγαθό για όλους και όχι εμπόρευμα για λίγους.

-Άμεσα μέτρα στήριξης του δημόσιου τομέα της Υγείας, με ενίσχυση σε προσωπικό και υποδομές, επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας.

-Καθολικό πρόγραμμα δημόσιου δωρεάν εμβολιασμού, με εξαντλητική ενημέρωση, πλήρη προληπτικό έλεγχο και σταθερή παρακολούθηση των εμβολιασμένων στο πλαίσιο ενός ενισχυμένου συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

-Άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στα σχολεία και στα Πανεπιστήμια.

-Επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ σε όλους τους εργαζόμενους, με αποκλειστική επιβάρυνση του κράτους και των εργοδοτών.

-Άμεσα μέτρα προστασίας στις αστικές συγκοινωνίες και στις μεταφορές εν γένει, με πύκνωση δρομολογίων και αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων."

Πηγή

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ