Οικονόμου – Μέχρι τη Δευτέρα θα ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής στα πανεπιστήμια

Petite Perle 300×250

Μέχρι τη Δευτέρα θα ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής για τα πανεπιστημιακά ιδρύματα, όπως γνωστοποίησε πριν από λίγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Η αγωνία χιλιάδων υποψηφίων που συμμετείχαν στις εξετάσεις βρίσκεται στο κόκκινο, καθώς θέλουν να δουν έχουν εισαχθεί στη σχολή της αρεσκείας τους.

Υπενθυμίζεται ότι από τη φετινή χρονιά θα εφαρμοστεί η ελάχιστη βάση εισαγωγής ως προϋπόθεση για την είσοδο στα τμήματα της ανώτατης εκπαίδευσης.

Οι φετινές πανελλαδικές είναι βέβαιο ότι θα αφήσουν εκτός πανεπιστημιακών τμημάτων αρκετούς υποψηφίους, λόγω της εφαρμογής του μέτρου της ελάχιστης βάσης εισαγωγής.

Βάσει των τελευταίων εκτιμήσεων, ο πήχης αναμένεται να ανέβει στην πλειονότητα των τμημάτων όλων των επιστημονικών πεδίων, με την άνοδο να είναι πιο εντυπωσιακή στα τμήματα χαμηλής ζήτησης.

Στα περιζήτητα και υψηλόβαθμα τμήματα όπου ο ανταγωνισμός των υποψηφίων βρίσκεται στο ζενίθ, εκτιμάται ότι θα υπάρξει μικρή άνοδος των βάσεων. Η άνοδος θα επηρεάσει τόσο τις ιατρικές, τις νομικές  όσο και τις οικονομικές σχολές αλλά με διαφορετικές «ταχύτητες».

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ