Δήλωση του Μανώλη Συντυχάκη, με αφορμή την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στα ΑΕΙ

Ο Μ. Συντυχάκης, βουλευτής του ΚΚΕ και Περιφερειακός Σύμβουλος Κρήτης με τη Λαϊκή Συσπείρωση, έκανε την παρακάτω δήλωση με αφορμή την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στα ΑΕΙ :

«Συγχαρητήρια σε όλους εσάς που περάσατε από τη δύσκολη δοκιμασία των πανελλαδικών εξετάσεων. Εύχομαι ολόψυχα καλή δύναμη στο νέο σας ξεκίνημα.

Φτάσατε ως εδώ μέσα από μια πολύ δύσκολη και ψυχοφθόρα διαδικασία, κόντρα στα απανωτά μεγάλα εμπόδια, λόγω της πανδημίας και της έλλειψης μέτρων από την κυβέρνηση, με αποτέλεσμα να διαταραχτεί σοβαρά η εκπαιδευτική διαδικασία και η προετοιμασία σας. Η κυβέρνηση έπαιξε κυριολεκτικά με την προστασία της υγείας σας και τα όνειρά σας, με τις αντιεκπαιδευτικές ρυθμίσεις  που κάνουν το σχολείο χειρότερο όπως η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και η Τράπεζα Θεμάτων. Με τις αντιεκπαιδευτικές ρυθμίσεις  που αναγκάζουν τους πατεράδες και τις μανάδες  να βάζουν ακόμη πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη και να δίνουν με χίλια ζόρια ό,τι έχουν και δεν έχουν για τη μόρφωση των παιδιών τους.

Ακόμα, λοιπόν, κι αν δεν σας ικανοποιεί το αποτέλεσμα, να αισθάνεστε δικαιωμένοι για τον αγώνα που δώσατε όλοι σας.  Μόνο περηφάνια μπορεί να σας γεμίζει η μάχη που δώσατε με αυτούς τους αντίξοους όρους.

Γνωρίζουμε, επίσης, πως δίπλα στη χαρά για την εισαγωγή στο πανεπιστήμιο υπάρχουν το άγχος και η αγωνία το αν η οικογένειά σας θα μπορέσει να σας στηρίξει εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης. Ακόμα και η ανασφάλεια για το τι θα ισχύσει φέτος στη λειτουργία των Πανεπιστημίων.

Ενάντια σε αυτή την πολιτική που ορθώνει εμπόδια στη μόρφωσή σας και τη ζωή των πολλών,  ο δρόμος που πρέπει να εμπιστευτείτε είναι η συμμετοχή και η συλλογική, ασυμβίβαστη δράση μέσα από τους Συλλόγους και τους αγωνιστικούς φορείς των νέων για σπουδές και ζωή με δικαιώματα. Σ΄ αυτό τον δρόμο, το ΚΚΕ και η ΚΝΕ θα βρίσκονται δίπλα σας.

Να θυμάστε πάντα πως, ανεξάρτητα από αυτές τις εξετάσεις, είστε ήδη νικητές και θα κερδίσετε τη ζωή που ονειρεύεστε και σας αξίζει! Είστε η ελπίδα, το μέλλον ενός καλύτερου κόσμου! Αυτό είναι το πιο σημαντικό!

ΣΑΛΟΥΣΤΡΟΣ ΑΡΗΣ 336×280
ΚΟΚΚΙΝΑΚΗΣ 336×280
Ροή ειδήσεων - Τελευταία Νέα
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ