Αμερικανικό πλήγμα κατά βομβιστή του ISIS-K που στόχευε στο αεροδρόμιο της Καμπούλ

Petite Perle 300×250

Αμερικανικό πλήγμα κατά επίδοξου βομβιστή αυτοκτονίας φαίνεται πως αποτελεί, βάσει των μέχρι τώρα ενδείξεων, η έκρηξη που σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής κοντά στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, στο Αφγανιστάν. 

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν Reuters και BBC, η επίθεση πραγματοποιήθηκε με drone και είχε στόχο έναν καμικάζι, φερόμενο μέλος του ISIS-K, ο οποίος σχεδίαζε να εξαπολύσει επίθεση στο αεροδρόμιο και επλήγη μέσα στο αυτοκίνητό του. 

Είμαστε βέβαιοι ότι πλήξαμε τον στόχο. Οι αρχικές πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν υπήρξαν θύματα μεταξύ αμάχων. Οι εκρήξεις από το αυτοκίνητό του που ακολούθησαν υποδηλώνουν την παρουσία σημαντικής ποσότητας εκρηκτικών σε αυτό», δήλωσε ένας αξιωματούχος του στρατού στον αμερικανικό εταίρο του BBC, το CBS.

Ένας εκπρόσωπος των Ταλιμπάν επίσης επιβεβαίωσε ότι το αμερικανικό πλήγμα έπληξε έναν ύποπτο βομβιστή που επέβαινε σε αυτοκίνητο, σύμφωνα με το Associated Press.

Νωρίτερα διεθνή μέσα επιβεβαίωσαν ότι μια ρουκέτα έπληξε μια κατοικία κοντά στο αεροδρόμιο, αλλά ακόμη δεν είναι επισήμως επιβεβαιωμένο αν τα δύο περιστατικά συνδέονται.

Σύμφωνα μάλιστα με το πρακτορείο Sputnik, το οποίο επικαλείται μαρτυρίες αυτοπτών στην αφγανική τηλεόραση, έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν από την έκρηξη αυτή, ανάμεσά τους και τέσσερα παιδιά και 4 τραυματίστηκαν. Ωστόσο, καμία επίσημη πληροφορία για απώλειες δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί. 

Η αφγανική ειδησειογραφική σελίδα Ariana News μετέδωσε επικαλούμενη αυτόπτες μάρτυρες ότι από τη συγκεκριμένη έκρηξη καταστράφηκαν δύο αυτοκίνητα και τμήμα μιας πολυκατοικίας.

με πληροφορίες από BBC, Reuters, AP, Sputnik, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ