Πουλήθηκε για 6 εκατ. δολάρια το όπλο που σκότωσε τον Μπίλι δε Κιντ

Petite Perle 300×250

Ο οίκος Bonhams, που περιέγραψε το όπλο ως «τον πιο εμβληματικό θησαυρό της πρώιμης ιστορίας της Δύσης», τόνισε ότι η τιμή πώλησής του αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ για οποιοδήποτε πυροβόλο όπλο.

Το όπλο με το οποίο ο σερίφης Πατ Γκάρετ σκότωσε τον Αμερικανό θρυλικό πιστολέρο της Άγριας Δύσης, Μπίλι δε Κιντ πωλήθηκε έναντι σχεδόν 6 εκατομμυρίων δολαρίων σε μια δημοπρασία που έγινε χθες στο Λος Άντζελες, μια τιμή υπερδιπλάσια από την εκτίμηση προπώλησης.

Οι δημοπράτες του οίκου Bonhams ανέφεραν ότι το περίστροφο Colt το οποίο ο σερίφης Πατ Γκάρετ χρησιμοποίησε για να σκοτώσει τον διαβόητο παράνομο του Φαρ Ουέστ το 1881 αγοράστηκε μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας από ένα άτομο που θέλει να παραμείνει ανώνυμο.

Ο Bonhams, που περιέγραψε το όπλο ως «τον πιο εμβληματικό θησαυρό της πρώιμης ιστορίας της Δύσης», τόνισε ότι η τιμή των 6,03 εκατομμυρίων δολαρίων αποτελεί ένα παγκόσμιο ρεκόρ για ένα οποιοδήποτε πυροβόλο όπλο. Η αρχική εκτίμηση ήταν ότι η τιμή πώλησης του θα κυμαινόταν μεταξύ 2 και 3 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Μπίλι δε Κιντ ήταν καταζητούμενος στην Αριζόνα και το Νέο Μεξικό, έχοντας σκοτώσει οκτώ άνδρες. Μετά από πολύμηνη καταδίωξη, ο Γκάρετ τον βρήκε σε ένα ράντσο στο Φορτ Σάμερ του Νέου Μεξικού τον πυροβόλησε και τον σκότωσε στις 14 Ιουλίου 1881. Ο Μπίλι δε Κιντ ήταν 21 ετών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ