Επιστολή της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηρακλείου: "Όχι στον κοινωνικό διχασμό"

Petite Perle 300×250

Επιστολή προς την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων αναφορά με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, απέστειλε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηρακλείου.

H επιστολή:

Αξιότιμοι Κύριοι,

 Ατελείωτες συζητήσεις, τόσο τηλεοπτικές όσο και διαδικτυακές, έχουμε παρακολουθήσει τον τελευταίο καιρό σχετικά με τον υποχρεωτικό ή όχι εμβολιασμό του πληθυσμού ,με τον '' εφιάλτη'' του κοινωνικού διχασμού να χτυπάει όλο και περισσότερο την πόρτα της κοινωνίας μας.

 Επειδή όπως φαίνεται σύντομα θα χτυπήσει και την πόρτα της Ελληνικής Αστυνομίας, πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα ώστε ο διχασμός αυτός να αποφευχθεί και ο οργανισμός που ονομάζεται Ελληνική Αστυνομία να συνεχίσει να λειτουργεί απερίσπαστα. Το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας το διάστημα αυτό έχει επωμιστεί έργο πέραν των καθηκόντων του (σύνορα, πανδημία, πυρκαγιές κ.λ.π.) χωρίς αντίκρισμα για το προσωπικό της αφού ούτε υλική ούτε ηθική ανταμοιβή έλαβε. Μετά από όλα αυτά αν μπει σε μία διαδικασία διχασμού και αντιποίνων μόνο αρνητικές συνέπειες θα έχει με σοβαρότατο αντίκτυπο στην αστυνόμευση.

Ο εμβολιασμός είναι αδιαμφισβήτητα αυτή τη στιγμή το κύριο όπλο κατά της πανδημίας παγκοσμίως και η πλειοψηφία των συναδέλφων μας έχει επιλέξει συνειδητά να εμβολιαστεί , όμως συνεχίζει να παραμένει μία προσωπική επιλογή του κάθε συναδέλφου, ο οποίος αφού αφουγκραστεί τα επιστημονικά δεδομένα που έχει πρόσβαση, να αποφασίσει το καλύτερο τόσο για τον εαυτό του όσο και για τους γύρω του με προτεραιότητα το υπέρτατο αγαθό που είναι η υγεία. Δεν παύει όμως να είναι μία ιατρική πράξη για την οποία η συναίνεση του εμπλεκόμενου φυσικού προσώπου κρίνεται απαραίτητη και αδιαμφισβήτητη όπως ισχύει για όλες τις ιατρικές πράξεις έως σήμερα.

 Ζητάμε με το παρόν έγγραφο, κατ'οπιν ομόφωνης απόφασης του Διοικητικού μας Συμβουλίου, η ομοσπονδία μας και τα αρμόδια όργανά της, αφού θα απασχολήσει το σύνολο των συναδέλφων μας Πανελλαδικά, να ξεκινήσουν άμεσα επαφές με τα συναρμόδια υπουργεία ώστε ο διχασμός που προμηνύεται να αποφευχθεί και να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα, με προτεραιότητα την υγεία των συναδέλφων μας και των οικογενειών τους, χωρίς όμως να θίγονται τα εργασιακά και τα οικονομικά μας κεκτημένα.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ