Φρίκη στην Ινδία: Τέσσερις άντρες βίασαν και σκότωσαν 9χρονη πείθοντας τη μητέρα της να την αποτεφρώσει

Petite Perle 300×250

Μια απίστευτη υπόθεση φρίκης προκαλεί οργή την Ινδία. Τέσσερις άντρες, ανάμεσα στους οποίους και ένας ινδουιστής ιερέας, κατηγορούνται για τον βιασμό και τη δολοφονία ενός 9χρονου κοριτσιού στο Δελχί.

Πρόκειται για άλλη μία υπόθεση που αναδεικνύει την έκταση της σεξουαλικής βίας και τις διακρίσεις λόγω κάστας στη χώρα, όπως σημειώνει το CNN.

Οι άντρες, οι οποίοι συνελήφθησαν στις 2 Αυγούστου, κατηγορούνται επίσημα για βιασμό, δολοφονία και καταστροφή αποδεικτικών στοιχείων, μεταξύ άλλων, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών. Αν κριθούν ένοχοι βρίσκονται αντιμέτωποι ακόμη και με τη θανατική ποινή.

Το θύμα ανήκε στην κοινότητα Dalit της Ινδίας, την πιο καταπιεσμένη στην ιεραρχία των καστών του Ινδουισμού, δήλωσε ο ανώτερος αξιωματούχος της αστυνομίας Ingit Pratap Singh. Το θύμα φέρεται να βιάστηκε ομαδικά και να δολοφονήθηκε την 1η Αυγούστου σε μια νοτιοδυτική συνοικία της ινδικής πρωτεύουσας, αφού είχε πάει να φέρει νερό από ένα κρεματόριο.

Ο ιερέας στο κρεματόριο είχε καλέσει τη μητέρα του θύματος και της έδειξε τη σορό του παιδιού, σύμφωνα με τον Singh, ο οποίος επικαλέστηκε δήλωση της μητέρας. Ο ιερέας φέρεται να είπε στη μητέρα ότι η κόρη της είχε πάθει ηλεκτροπληξία, πρόσθεσε.

Ο ιερέας και άλλοι τρεις υπάλληλοι έπεισαν τη μητέρα να αποτεφρώσει το πτώμα, υποστηρίζοντας ότι θα ήταν ταλαιπωρία να εμπλακεί η αστυνομία, δήλωσε ο Singh. Η σορός του κοριτσιού αποτεφρώθηκε, με την παρουσία των γονέων της, πρόσθεσε.

Το περιστατικό ωστόσο προκάλεσε αναστάτωση στο χωριό του θύματος, όπου συγκεντρώθηκαν περίπου 200 χωρικοί εκείνο το βράδυ, απαιτώντας δικαιοσύνη. Η αστυνομία συνέλαβε τότε τους τέσσερις άνδρες που κατηγορούνται για τη δολοφονία του κοριτσιού, σύμφωνα με τον Singh.

Ακολούθησαν ημέρες διαδηλώσεων στο Νέο Δελχί, όπου εκατοντάδες συγκεντρώθηκαν, ζητώντας να αποδοθεί δικαιοσύνη για τον θάνατο του κοριτσιού.

Κάποιοι έκαψαν ομοιώματα του πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι, καθώς η οργή μεγάλωνε για τη φερόμενη αποτυχία του να προστατεύσει τα νεαρά κορίτσια από το πρόβλημα βιασμών της χώρας.

Η υπόθεση θα εκδικαστεί σε περιφερειακό δικαστήριο την Τρίτη και αργότερα θα εξεταστεί από δικαστήριο ταχείας εκδίκασης, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών.

Πηγή

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ