Κερδίζει το «στοίχημα» της κρουαζιέρας το Ηράκλειο – Πρώτη φορά ήρθαν VIP

Petite Perle 300×250

Κερδίζει το «στοίχημα» της κρουαζιέρας το λιμάνι του Ηρακλείου καθώς από την αρχή της σεζόν καταφτάνουν αρκετά πλοία τα οποία, παρά τη μειωμένη πληρότητα, φέρουν δεκάδες χιλιάδες τουρίστες.

Το 2020 η χρονιά δεν ήταν καλή καθώς η σεζόν διήρκησε περίπου 2,5 μήνες.

«Το 2020 είχαμε κρουαζιέρα για δυόμιση μήνες το πολύ και ήρθαν στο Ηράκλειο 20.000 επιβάτες. Φέτος όμως, περιμένουμε να περάσουμε τους 100.000 επιβάτες. Μπορεί να πάμε προς το 120.000 επιβάτες και θα πάμε περίπου στο 40% του 2019», ανέφερε μιλώντας στο cretapost, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΗ, Μηνάς Παπαδάκης και συμπλήρωσε πως «σε αριθμό προσεγγίσεων είμαστε σε αυτούς τους μήνες που ανοίξαμε στα ίδια επίπεδα με το 2019 απλά τα πρωτόκολλα έχουν αλλάξει».

Μάλιστα, καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν έρχονταν στο λιμάνι του Ηρακλείου, μέρα παρά μέρα, μεγάλα κρουαζιερόπλοια.

«Έχουμε, μεταξύ άλλων, το Norwegian Cruise Line το οποίο έρχεται κάθε Δευτέρα. Πρόκειται για μία εταιρία που έκανε την επανεμφάνισή της στο Ηράκλειο μετά από πολλά χρόνια και αυτό είναι αποτέλεσμα της καλής δουλειάς που κάναμε το 2020. Αυτό το πλοίο έρχεται με Αμερικανούς εμβολιασμένους επιβάτες οι οποίοι κατεβαίνουν στο Ηράκλειο και κυκλοφορούν ελεύθερα. Παράλληλα, έχουμε το Aida που έρχεται από την Κέρκυρα καθώς και το Mein Schiff που έχει το λιμάνι του Ηρακλείου ως home port», επεσήμανε σχετικά ο κ. Παπαδάκης.

Η σχέση με την TUI

Η σχέση του ΟΛΗ με την TUI είναι εξαιρετική με αποτέλεσμα η εταιρία να έχει επιλέξει το Ηράκλειο ως home port.

«Αυτή είναι μία από τις δυνάμεις που έχουμε, η σχέση μας με το γκρουπ της TUI. Στον Πειραιά πλέον η TUI δεν μπορεί να δουλέψει καθώς από τότε που πήραν το λιμάνι οι Κινέζοι έχουν δώσει το βάρος τους στο κάργκο. Προσπαθούν βέβαια να αναπτύξουν την κρουαζιέρα αλλά υπάρχουν δυσκολίες στην επικοινωνία. Εδώ στο Ηράκλειο, οι άνθρωποι κάναμε τη διαφορά. Μπορεί να μην είχαμε τα οικονομικά μέσα, τα κεφάλαια να κάνουμε διαστημικούς σταθμούς επιβατών αλλά έχουμε ανθρώπινο δυναμικό το οποίο  και μέσα στο λιμάνι και οι συνεργάτες (λιμεναρχείο, αερολιμεναρχές, υγειονομικοί κ.ά.) μπορούν να δώσουν εξυπηρέτηση στον πελάτη», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδάκης.

VIP κρουαζιέρες για πρώτη φορά στο Ηράκλειο

Για πρώτη χρονιά φέτος στο λιμάνι του Ηρακλείου υπήρξαν και VIP κρουαζιέρες.

«Πρόκειται για μικρότερα κρουαζιερόπλοια vip που έρχονταν στο Ηράκλειο καθ' όλη τη διάρκεια του Ιουνίου και Ιουλίου. Μεταξύ αυτών ήταν το Europa 2 της Hapag-Lloyd θυγατρικής της TUI το οποίο ερχόταν με vip 400-500 άτομα και το Silver moon της Silversea επίσης με vip επιβάτες. Σε αυτά τα πλοία η εκδρομή χρεώνεται 7.000 με 8.000 ευρώ ενώ ο νεότερος είναι 70 ετών. Αυτοί οι άνθρωποι κατέβαιναν στην πόλη του Ηρακλείου και άφηναν χρήματα. Αυτός είναι ο τουρισμός που θέλουμε σιγά – σιγά να αναπτύξουμε», ανέφερε σχετικά ο κ. Παπαδάκης.

Τα μηνύματα για το 2022

Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως τα μηνύματα για το 2022 στην κρουαζιέρα είναι πολύ θετικά.

«Για το 2022  έχουμε θετικά μηνύματα. Έχουμε επανεμφανίσεις εταιριών όπως η MSC καθώς και άλλες προσεγγίσεις. Περιμένουμε μία πολύ καλύτερη χρονιά», υπογράμμισε ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΗ,  Μηνάς Παπαδάκης.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ