Οικονόμου: Ο νόμος για τις αναστολές ανεμβολίαστων υγειονομικών θα εφαρμοστεί κανονικά

Petite Perle 300×250

«O Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο μόνος που έχει την πλήρη αίσθηση της εικόνας και έχει το συνταγματικό προνόμιο αλλά και την ευθύνη στην ισχυρή πλειοψηφία που του έδωσε την εντολή της διακυβέρνησης, να παίρνει τις αποφάσεις για τους καλύτερους δυνατούς όρους έτσι ώστε να πηγαίνουμε την πατρίδα μπροστά» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, με τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης που βρίσκεται προ των πυλών

«Το επιδημιολογικό φορτίο στη χώρα μας παραμένει σε υψηλά επίπεδα και το επόμενο διάστημα κρίνεται ιδιαίτερα κρίσιμο για την εξέλιξη της πανδημίας. Οι ειδικοί προειδοποιούν για τον κίνδυνο αύξησης κρουσμάτων και υπογραμμίζουν την ανάγκη τήρησης των μέτρων προστασίας και την διενέργεια διαγνωστικών ελέγχων, ιδίως για όσους επιστρέφουν από διακοπές» ανέφερε αρχικά ο κ. Οικονόμου.

«Για το σκοπό αυτό από σήμερα μέχρι και την επόμενη Δευτέρα διατίθενται δωρεάν δύο self test από τα φαρμακεία στους μη εμβολιασμένους εργαζομένους του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα καθώς και στους μη εμβολιασμένους συμπολίτες μας ηλικίας 5-30 ετών. Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση αξιοποιεί κάθε γόνιμη πρόταση, κάθε γόνιμη ιδέα προκειμένου να πειστούν και να ενθαρρυνθούν για να διευκολυνθούν οι ανεμβολίαστοι συμπολίτες μας. Να αξιοποιήσουν δηλαδή το προνόμιο του εμβολιασμού που μας χάρισε η επιστήμη» σημείωσε.

Παρακολουθείστε την ενημέρωση:

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου, «διαπιστώνεται ήδη ότι ήταν θετικά τα αποτελέσματα από την εφαρμογή της freedom pass, της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας αξίας 150 ευρώ για τουρισμό και πολιτισμό, που ανακοινώθηκε πριν δύο μήνες και χορηγείται εδώ και ενάμισι μήνα σε όλες τις νέες και τους νέους 18-25 ετών που έχουν εμβολιαστεί ή θα εμβολιαστούν μέχρι το τέλος του 2021».

Επεσήμανε ότι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, στις 27 Ιουνίου, δηλαδή μία μέρα πριν εφαρμοστεί το μέτρο οι νέοι 18-25 ετών που είχαν δηλώσει συμμετοχή στον εμβολιασμό ήταν περίπου 130.000 δηλαδή 13,6% του συνολικού τους πληθυσμού. Μέχρι τις 23 Αυγούστου, είχαν εμβολιαστεί ή είχαν κλείσει το πρώτο τους ραντεβού για να εμβολιαστούν περίπου 410.000 νέα παιδιά δηλαδή το 43% της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας. Απ' αυτούς οι 310.000 περίπου είχαν κάνει χρήση του freedom pass για την οποία είχαν διατεθεί 33,7 εκατομμύρια ευρώ.

Προκύπτει λοιπόν ότι ένας αριθμός περίπου στο 75% των νέων που εμβολιάστηκαν αξιοποίησαν αυτή την κάρτα».

Πρόσθεσε πάντως πως «προφανώς κανένας δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα πόσους ακριβώς επηρέασε η κάρτα να εμβολιαστούν, σίγουρα όμως επιτάχυνε τον εμβολιασμό εκείνων που το είχαν αποφασίσει και για διάφορους λόγους δεν βιάζονταν».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προανήγγειλε επίσης νομική προσφυγή κατά του Νίκου Καρανίκα, σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο πρωθυπουργός και η οικογένειά του αποτελούν στόχο του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι δική τους επιλογή να πλήξουν τον χαρακτήρα του πρωθυπουργού. Στοχοποιείται ένα νέο κορίτσι με πράγματα αχαρακτήριστα. Μιλάμε για έναν κατήφορο χωρίς τελειωμό. Σε τέτοιου είδους αθλιότητες τον λόγο θα έχει η Δικαιοσύνη. Ο κ. Καρανίκας ήταν ο σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού του Τσίπρα. Έχει περάσει μία ολόκληρη μέρα από αυτό και δεν έχει βρεθεί καείς να τον μαζέψει. Το χειρότερο από το να είσαι ανίκανος είναι το να είσαι ικανός για όλα» είπε ο κ. Οικονόμου, κληθείς να σχολιάσει ανάρτηση του κ. Καρανίκα στο Facebook με αφορμή το ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ λόγω σπουδών της κόρης του.

Πηγή: cnn.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ