Live διαδικτυακή εκδήλωση για την πανδημία στην Κρήτη από τον Νίκο Ηγουμενίδη

Petite Perle 300×250

Οι ειδικοί της Υγείας συζητούν για την πορεία της πανδημίας στην Κρήτη

Την ώρα που η πανδημία δείχνει να κορυφώνεται στην Κρήτη και στο Ηράκλειο, και λίγο πριν εισέλθουμε σε ένα κρίσιμο φθινόπωρο και ένα ακόμη πιο δύσκολο χειμώνα, συζητούμε για τα ερωτήματα που απασχολούν την καθημερινότητά μας. Περιμένουμε νέο επιδημικό κύμα; Πόσο σφοδρό θα είναι; Πού βρισκόμαστε σχετικά με τον Covid-19; Τι γίνεται με τα νέα στελέχη που εμφανίζονται; Ποιά είναι τα τελευταία δεδομένα σχετικά με την θεραπεία; Πόσο μπορούμε να ελπίζουμε σε αυτήν; Τι γίνεται με το εμβόλιο; Τι χρειάζεται το δημόσιο σύστημα υγείας για να ανταποκριθεί με επιτυχία στις απαιτήσεις των καιρών; Τι πρέπει να γίνει για την ολόπλευρη αξιοποίηση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας; Με ποιους κανόνες θα ενταχθεί στην όλη προσπάθεια ο ιδιωτικός τομέας; Τι γίνεται με την ενίσχυση των νοσοκομείων και των ΜΕΘ; Ποιά η συμβολή της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης σε όλα αυτά; Ποιός ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης;

Σημαντικοί επιστήμονες από το χώρο της δημόσιας υγείας στην Κρήτη απαντούν στα κρίσιμα ζητήματα της πανδημίας και συζητούν σε μια διαδικτυακή εκδήλωση αποκλειστικά για την πορεία της πανδημίας στην Κρήτη.

Στην συζήτηση συμμετέχουν:

  • Νίκος Τζανάκης, Καθηγητής Πνευμονολογίας, Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Κρήτης, Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας.
  • Χρήστος Λιονής, Καθηγητής Γενικής Ιατρικής και Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Κρήτης. Μέλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εμπειρογνωμόνων για την επένδυση στην υγεία (European Commission Expert Panel on Effective Ways of Investing in Health).
  • Διαμαντής Κοφτερίδης, Αναπληρωτής Καθηγητής Παθολογίας Λοιμώξεων, Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Κρήτης.
  • Ανέστης Κιούλπαλης, διευθυντής της ΜΕΘ του Βενιζέλειου Νοσοκομείου του Ηρακλείου και πρώην διοικητής του ΕΚΑΒ.

Στην συζήτηση παρεμβαίνουν οι:

  • Γεώργιος Κοχιαδάκης, Κοσμήτορας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης
  • Χάρης Βαβουρανάκης, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου. Πρόεδρος του Ινστιτoύτου Επιστημονικών Ερευνών του Π.Ι.Σ.
  • Λάμπρος Βαμβακάς, Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής
  • Γρηγόρης Γεροτζιάφας, καθηγητής αιματολογίας στη Σορβόννη και γιατρός σε νοσοκομείο αναφοράς covid-19 στο Παρίσι.
  • Ανδρέας Ξανθός, βουλευτής Ρεθύμνου και τομεάρχης Υγείας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Υπουργός Υγείας στην κυβέρνηση της Αριστεράς.

Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 19:00-21:00

Τη συζήτηση διοργανώνει και συντονίζει ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και ιατρός καρδιολόγος Νίκος Ε. Ηγουμενίδης.

Όλη η συζήτηση ζωντανά στο Facebook @nigoumenidis

Ενώ ερωτήματα μπορούν να υποβάλλονται από πριν στο [email protected] καθώς και κατά την διάρκεια της συζήτησης στο Facebook Live.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ