Χειροκρότησαν τους νέους καλλιτέχνες κρητικής μουσικής στο θεατράκι Γαζίου (φώτο-βίντεο)

Petite Perle 300×250

Στο ανοιχτό Δημοτικό θέατρο Γαζίου, πραγματοποιήθηκε χθες 1 Σεπτεμβρίου συναυλία κρητικής μουσικής από νέους καλλιτέχνες του δήμου.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης , του Δήμου Μαλεβιζίου και του Πολιτιστικού Συλλόγου Γαζίου στα πλαίσια των καλοκαιρινών εκδηλώσεων.

Χαιρετισμό απεύθυνε η ειδική συνεργάτης  του δημάρχου σε θέματα  πολιτισμού, Νίκη Μπελαδάκη, δίνοντας έμφαση στη σημασία που έχει η νέα γενιά στη διατήρηση της παράδοσης του τόπου,  καθώς και η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Γαζίου, Ελένη Ξυλούρη, η οποία έκανε και την παρουσίαση του συγκροτήματος.

Πλήθος κόσμου, τηρώντας πάντα τα υγειονομικά πρωτόκολλα κατά της διασποράς του SARS-CoV-2,  παρακολούθησε και χειροκρότησε εγκάρδια τα νέα παιδιά του  Μαλεβιζίου, που κρατούν αναμμένη τη φλόγα της κρητικής μουσικής παράδοσης.

Μεταξύ άλλων, το παρόν έδωσαν  , ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Κώστας Φασουλάκης,  η αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού Χρύσα Λυρώνη-Πάγκαλου, η Δημοτικός Σύμβουλος Ειρήνη Αστρινάκη, η Πρόεδρος της Κοινότητας Κεραμουτσίου Πόπη Θραψανιωτάκη και ο πρόεδρος τοπικής κοινότητας Γαζίου  Βαγγέλης Παρασύρης.

Ακόμα, η κυρία Ελένη Ξυλούρη, ενημέρωσε του παρόντες για την έναρξη εγγραφών και μαθημάτων του Πολιτιστικού Συλλόγου, όπου στις 13 Σεπτεμβρίου ξεκινούν οι εγγραφές και 1 Οκτωβρίου η έναρξη μαθημάτων.

Το συγκρότημα αποτελούνταν από τους:

Γιάννη Χ. Ξυλούρη: Λύρα-τραγούδι

Γιώργο Λυγεράκη: Λαούτο

Γιώργο Μεσσαρίτη: Λαούτο

Σπύρο Μαυράκη: Μαντολίνο- τραγούδι

Βασίλη Κουρμαδιά: Κρουστά-πνευστά

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ