Ενοχή πρότεινε ο εισαγγελέας για τη δολοφονία Στρατάκη στ΄Ανώγεια

Petite Perle 300×250

Την ενοχή των κατηγορουμένων όπως και πρωτόδικα, πρότεινε ο εισαγγελέας στη δίκη για τη φονική συμπλοκή στ' Ανώγεια, που στοίχησε τη ζωή στον 23χρονο Μανώλη Στρατάκη.

Υπενθυμίζεται πως η εκδίκαση της υπόθεση σε δεύτερο βαθμό ξεκίνησε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Χανίων, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας με τους κατηγορούμενους ένα 22χρονο μαζί με τον πατέρα του, 55 ετών.

Η δίκη είχε αναβληθεί τον Δεκέμβριο του 2020, λόγω των μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού, ενώ είχε προηγηθεί μία ακόμη αναβολή τον Οκτώβριο, καθώς απουσίαζε βασικός μάρτυρας, με συγγενείς του θύματος να εκφράζουν την έντονη αντίδρασή τους.

Πρωτόδικα, ο 22χρονος είχε κριθεί ομόφωνα ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή. Επίσης του επιβλήθηκε ποινή 37ετών χωρίς αναστολή αναγνωρίζοντας το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας.

 Ο 55χρονος πατέρας του 22χρονου είχε κριθεί ένοχος για συνέργεια σε ανθρωποκτονία και του είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης 27 ετών.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ